17:54 14.06.2015

На нафтобазі під Васильковом самоліквідувалося факельне горіння резервуара з дизпаливом, триває перекачування пального – керівник опергрупи ДСНС

2 хв читати
На нафтобазі під Васильковом самоліквідувалося факельне горіння резервуара з дизпаливом, триває перекачування пального – керівник опергрупи ДСНС

На нафтобазі "БРСМ-Нафта" в с. Крячки Васильківського району Київської області припинилося факельне горіння резервуара об'ємом 900 куб. м з дизельним паливом, заявляє директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Михайло Маюров, що очолює оперативну групу відомства з ліквідації наслідків пожежі.

"Факельне горіння резервуара об'ємом 900 куб. м із дизельним пальним самоліквідувалося. Однак існує загроза повторного самозаймання. Наразі на території нафтобази спостерігаються лише незначні осередки горіння знизу біля ємності 900 куб м з бензином, де відбувається витік палива", - сказав М.Маюров.

Як повідомляє прес-служба ДСНС у неділю, на місці ліквідації пожежі триває процес перекачування дизельного пального з двох резервуарів ємністю 900 куб м нафтобази "БРСМ-Нафта" в резервуари сусідньої нафтобази "КЛО". Вже здійснено перекачування близько 1,4 тис куб м дизельного палива.

За словами М.Маюрова, для прискорення відкачування залучено потужну насосну електричну станцію ДСНС. А загалом у роботі на місці події перебуває 12 одиниць техніки, ще 32 – в резерві.

Він також зазначив, що на територію нафтобази доставлено п’ять тонн сорбентів наразі тривають роботи з очищення ґрунту навколо бази від нафтопродуктів.

Як повідомлялося, пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в с. Крячки Васильківського району виникла 8 червня ввечері. Наразі відомо про п'ятьох загиблих унаслідок пожежі і 15 постраждалих (із них 10 перебувають у лікарнях). Резервуари горіли майже три доби, після чого об 11.50 у суботу пожежа відновився після розгерметизації ємності, витоку палива і подальшого загоряння резервуара. Зберігалася загроза вибуху ємностей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА