13:01 16.06.2015

Шокін: Щодо Арбузова і Богатирьової застосовують процедуру заочного засудження

2 хв читати
Шокін: Щодо Арбузова і Богатирьової застосовують процедуру заочного засудження

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявляє, що Генпрокуратура розпочала процедуру заочного засудження стосовно колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, а також колишнього міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової.

"Процедура спеціального розслідування (заочного виробництва) вперше реалізована на практиці. До суду внесено подання про заочне засудження екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової і співучасника Олександра Стащенка за фактом заволодіння бюджетними коштами на суму 6,5 млн грн у процесі закупівель медичних препаратів та обладнання. Процедуру заочного засудження застосовано також щодо колишнього голови Національного банку України, першого віце-прем'єр-міністра і прем'єр-міністра Сергія Арбузова. Його підозрюють у розкраданні і привласненні державних коштів НБУ на суму близько 118 млн гривень", - сказав В. Шокін в інтерв'ю парламентській газеті "Голос України".

За його словами, С. Арбузов зараз перебуває у розшуку Інтерполу, на рахунках, які належать йому та його дружині, заарештовано понад 200 млн грн. "Крім того, на виконанні у компетентних органів Латвії є міжнародне доручення Генпрокуратури України, що стосується арешту на підставі судового рішення грошей С. Арбузова на суму понад 49 млн дол", - сказав генпрокурор.

В. Шокін також заявив, що "жодного з колишніх представників влади не виключали зі списку санкцій, а Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи щодо 17 осіб". Він нагадав, що до 6 березня 2016 року санкції пролонговані щодо екс-президента України Віктора Януковича, екс-голови президентської адміністрації Андрія Клюєва, екс-глави МВС Віталія Захарченка, екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, екс-глави Мінпаливенерго Едуарда Ставицького, екс-глави Міносвіти Дмитра Табачника, екс-міністра юстиції Олени Лукаш, екс-генпрокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка, колишнього прем'єра Миколи Азарова, сина В. Януковича Олександра Януковича, сина В. Пшонки Артема Пшонки, бізнесмена Сергія Курченка, екс-нардепа Юрія Іванющенка, а також Р. Богатирьової і С. Арбузова.

Санкції щодо нардепа Сергія Клюєва продовжені до 6 жовтня 2015 року, сказав генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА