16:24 17.06.2015

Польська Pesa має намір виготовити 50 трамваїв для Києва за рахунок експортного фінансування

1 хв читати
Польська Pesa має намір виготовити 50 трамваїв для Києва за рахунок експортного фінансування

Польська компанія Pesa має намір залучити експортне фінансування на виробництво партії трамваїв для Києва.

Як повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації, про це йшлося під час візиту глави КМДА Віталія Кличка на це підприємство.

Спочатку йдеться про отримання пільгового кредиту уряду Польщі на EUR10 млн для реалізації інфраструктурних проектів в Києві, додатково до EUR100 млн, які польський уряд пообіцяв надати у вигляді кредиту Україні на розвиток інфраструктури.

Як зазначили в Pesa, компанія вже провела переговори з Міністерством фінансів, Міністерством економіки і державним банком BGK щодо наступного кроку - отримання наступного додаткового фінансування на виробництво 50 трамваїв для Києва.

"Незабаром ми отримаємо польські трамваї для тестових випробувань на київських вулицях. Це - енергоефективний, технологічний транспорт, з Wi-Fi, он-лайн. Сподіваюся, найближчим часом ми погодимо алгоритм наших дій - від технічної документації до оптимальної моделі фінансування", - наголосив В.Кличко.

Мер Києва також підписав із керівництвом Pesa меморандум про взаєморозуміння.

За даними КМДА, на сьогодні рухомий склад київського парку трамваїв - близько 450 одиниць, половину необхідно оновлювати через їх зношування й перевищення терміну експлуатації.

Pesa - польський концерн, що спеціалізується на продукції потягів, вагонів, трамваїв і їх модернізації. Штаб-квартира і основне виробництво знаходяться в місті Бидгощ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА