10:25 18.06.2015

Єврокомісія надасть Україні EUR55 млн техдопомоги на розвиток малого та середнього бізнесу

2 хв читати
Єврокомісія надасть Україні EUR55 млн техдопомоги на розвиток малого та середнього бізнесу

Європейська комісія надасть Україні EUR55 млн технічної допомоги на розвиток малого та середнього бізнесу в 15 регіонах України.

Відповідний меморандум про взаєморозуміння підписали міністр економічного розвитку і торгівлі Erhfbys Айварас Абромавічус і Європейський комісар з питань розширення і політики добросусідства Йоханнес Ган (Johannes Hahn) у Києві в четвер.

"Я впевнений, що драйвером економіки найближчим часом і подальшій перспективі має бути малий та середній бізнес. Це найбільш мобільна, найактивніша частина підприємців", - сказав А. Абромавічус під час підписання меморандуму.

За словами міністра, EUR55 млн будуть використані для відкриття функціонування 15 центрів підтримки малого та середнього бізнесу в регіонах України. Центри надаватимуть консультації підприємцям, і допомагатимуть знаходити нові ринки збуту.

F. Абромавічус зазначив, що сьогоднішній меморандум – це перша частина програми, яка може відкрити можливість отримання Україною EUR40 млн з фонду гарантування позик для малого і середнього бізнесу, а надалі сума може бути расширенна до EUR1 млрд.

"Цей інструмент спрямований на те, щоб допомогти малим і середнім підприємствам скористатися новими торговельними можливостями, покращити доступ до фінансування", - сказав Й.Ган.

За словами єврокомісара, з урахуванням нинішнього меморандуму загальна сума грантів ЄС Україні лише в цьому році становила EUR200 млн.

Й.Ган зазначив, що сподівається на ратифікацію Верховною Радою України меморандуму про взаєморозуміння, що відкриє для України третій пакет макрофінансової допомоги у розмірі EUR1,8 млрд.

Він зазначив, що ЄС та його фінансові органи надали Україні лише протягом останнього року кредитів і грантів на EUR6 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА