18:08 18.06.2015

Приватизаційний процес в Україні необхідно розпочинати з продажу найбільших підприємств - глава WSE

2 хв читати

Приватизацію держоб'єктів в Україні необхідно розпочинати з продажу найбільших підприємств, вважає глава ради директорів Варшавської фондової бірж і(WSE) Павел Тамборський (Pawel Tamborski), що є членом Наглядової ради реформ державних підприємств при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України.

"Ми щойно розпочали роботу (Наглядова рада - ІФ): під верховенством губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі зібрана професійна команда, до складу якої входять представники Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), Світового банку (СБ), а також експерти з України, що мають міжнародний досвід. Рада складається з кількох підрозділів і я залученйи безпосередньо в підрозділ, який відповідає за приватизацію. Говорячи про приватизаційний процес, ми радимо нашим колегам в Україні спочатку виходити на ринок з відносно великими транзакціями, які певною мірою відбивають стан економіки країни. Це те, що сприяє залученню міжнародних інвесторів і розширить їх присутність в Україні, що в майбутньому може стати фундаментом для розвитку внутрішнього фондового ринку", - сказав він, виступаючи на саміті Warsaw Capital Market Summit 2015 у Варшаві в четвер.

За його словами, відповідні угоди з продажу можуть бути здійснені не лише через ринок капіталу, а й за допомогою спеціальних процедур - через продаж стратегічному інвесторові або процедуру злиття і поглинання (M&A).

Як повідомлялося, МЕРТ 12 червня оголосив про створення Наглядової ради реформ державних підприємств. Його головою призначений голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі. Членами награди, окрім П.Тамборського, стали керівний директор ЄБРР у регіоні Франсуа Маліже (Francis Malige), засновник компанії Horizon Capital Марко Івашко, директор СБ у справах Білорусі, Молдови і України Чімяо Фан (Qimiao Fan), президент у регіоні Східної Європи, Близького Сходу і Африки Mondelēz International Тарас Лукачук.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА