18:19 25.06.2015

Влада Дніпропетровської області рапортує про завершення будівництва фортифікацій на своїй ділянці в зоні АТО

1 хв читати

Дніпропетровська область першою завершила будівництво 27 захисних об'єктів фортифікаційних споруд на її ділянці відповідальності в зоні проведення антитерористичної операції.

Як повідомив журналістам голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко в четвер, протяжність оборонних споруд становить близько 100 км - це найбільша протяжність оборонних споруд, які зводили регіони України.

За його словами, фортифікаційні споруди - це складний комплекс з опорними пунктами та інженерними загородженнями, окопами та спеціальними укриттями для техніки й особового складу.

"Для їх будівництва було використано 2619 залізобетонних виробів, 4644 кубічних метрів лісу, задіяні 74 одиниці будівельної техніки. На ці роботи було витрачено 47 млн грн із державного бюджету", - сказав голова ОДА.

Перед початком робіт на об'єкті силами головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області було розміновано понад 2 тис. га території, що дало змогу розпочати будівельні роботи.

У будівництві фортифікаційних споруд взяли участь понад 800 будівельників і 20 підприємств регіону. Заводи, що постачали матеріали та залізобетонні конструкції, працювали в цілодобовому режимі.

Неодноразово об'єкти будівництва потрапляли під обстріли. Зокрема, 3 червня під час загострення ситуації в Мар’їнці шість об'єктів потрапили під вогонь.

Водночас буде продовжено роботи з удосконалення об'єктів, підвищення їх обороноздатності, пообіцяв губернатор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА