16:57 30.06.2015

ВР дала згоду на затримання й арешт голови Апеляційного суду Києва Чернушенка

2 хв читати
ВР дала згоду на затримання й арешт голови Апеляційного суду Києва Чернушенка

Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт глави Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка.

За постанову про згоду на затримання цього судді у вівторок проголосували 276 народних депутатів.

Потім парламентарі підтримали постанову про згоду на арешт А.Чернушенка - "за" 273 голоси.

Глава Верховного суду України Ярослав Романюк з трибуни парламенту заявив, що суддю А.Чернушенка підозрюють у тому, що впродовж тривалого проміжку часу - з осені минулого року до червня цього року - неодноразово отримував смс-повідомлення від осіб, прізвища яких у поданні, внесеному до парламенту, не вказано.

За словами Я.Романюка, в цих повідомленнях висловлено побажання щодо розгляду певних судових справ в інтересах певних осіб.

Крім того, голова Верховного суду зазначив, що метою цього було отримання матеріальної вигоди за розгляд в інтересах певних осіб цих судових справ.

"Відповідно до матеріалів подання судді, голова Апеляційного суду Чернушенко давав вказівки співробітникам апарату Апеляційного суду, які, виконуючи його вказівки, втручалися в роботу автоматизованої системи документообігу суду. І, порушуючи принципи випадковості розподілу справ, спрямовували справи саме в ту судову колегію, у складі якої працював суддя Чернушенко", - пояснив Я.Романюк.

Він також зазначив, що А.Чернушенко отримав повідомлення про підозру в скоєнні злочинів, які кваліфікуються за ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України (оголошення суддею свідомо неправосудного рішення, здійсненого з корисливих мотивів або в інших особистих інтересах), а також за ч. 2 ст. 376-1 Кримінального кодексу України (умисне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду, виконане за попередньої змови групою осіб).

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура 24 червня повідомила голові Апеляційного суду Києва А.Чернушенка у скоєнні тяжких кримінальних злочинів. Генпрокурор Віктор Шокін звернувся до парламенту з поданням про дозвіл на затримання й арешт судді.

Голову Апеляційного суду Києва підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) і ч. 2 ст. 375 (винесення суддею свідомо неправосудних судових рішень) КК України.

Під час обшуків 19 червня в А.Чернушенко було виявлено $6,5 тис., які він ховав у мантію і стверджував, що це його особисті кошти.

Пізніше обшук в одному з будинків глави Апеляційного суду Києва виявив зброю і патрони (без дозволу), постанови суду з грифом "таємно", документи на використання значних сум коштів на будівництво, талони на пальне та ін. Окрім цього, в 3-поверховому будинку, який належить сім'ї судді, встановлено ексклюзивні меблі (вартість кухонних меблів 178 тис. грн, шафа в кімнаті коштує 50 тис. грн), є нова побутова техніка в упаковці. На території ділянки виявлено два легкові автомобілі Jeep Rubicon і Mercedes-Benz G.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА