15:25 03.07.2015

Екс-міністр екології Шевченко судитиметься з Ляшком за наклеп і має намір зібрати політичну команду для боротьби з корупцією

3 хв читати
Екс-міністр екології Шевченко судитиметься з Ляшком за наклеп і має намір зібрати політичну команду для боротьби з корупцією

Екс-міністр екології і природних ресурсів України Ігор Шевченко має намір сформувати "політичну команду".

"Я створю політичну команду якісно нових людей, таких як Саша Боровик і Павло Шеремета, яких Яценюк "вичавив" з уряду, як зараз вчиняє зі мною", - заявив І. Шевченко на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Він пояснив: "Разом ми продовжимо боротьбу проти корупції, реформи, на благо України та простих людей".

Свою відставку І. Шевченко пояснив тим, що намагався проводити реформи у своєму відомстві та протистояти корупції, а не за політ на чартерному рейсі з Ніцци, як заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Мене звільнили через цілком інші причини. Головна причина мого звільнення в тому, що я повернув у державну власність 22 родовища нафти і газу, які були вкрадені бандою Януковича. Зараз мене хочуть звільнити для того, щоб повернути фірмі Ставицького ці родовища через Вищий адміністративний суд", - стверджує І. Шевченко.

Він також пообіцяв, що притягне до відповідальності за наклеп на свою адресу кількох народних депутатів, зокрема, лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

2 липня Верховна Рада підтримала відставку міністра екології та природних ресурсів України І. Шевченка.

Кабінет Міністрів на засіданні 24 червня постановив направити до Верховної Ради подання на звільнення І. Шевченка з посади. Згідно з повідомленням прес-служби уряду, "це рішення прийнято з огляду на те, що Мінприроди як центральний орган виконавчої влади втратило керованість, не забезпечує виконання базових функцій і зобов'язань держави у сфері охорони навколишнього середовища".

У поданні Кабміну наголошується, що за час перебування на посаді міністра неодноразово фіксувалися факти порушення І. Шевченком законодавства.

Крім цього, протягом шести місяців роботи міністр не забезпечив цільового та ефективного використання коштів, що надійшли в рамках секторальної бюджетної підтримки ЄС для здійснення заходів, передбачених Національним планом дій з питань охорони навколишнього природного середовища на 2011-2015 рр.

"Враховуючи викладене, враховуючи те, що Мінприроди як центральний орган виконавчої влади втратило керованість, не забезпечує виконання базових функцій і зобов'язань держави у сфері охорони навколишнього середовища та відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 18, ч. 4 ст. 45 закону України "Про Кабінет Міністрів України", вношу подання про звільнення Ігоря Шевченка, призначеного на посаду за квотою депутатської фракції політичної партії "Всеукраїнське об'єднання Батьківщина" у Верховній Раді, з посади міністра екології та природних ресурсів України за вчинення діянь, які можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених виконувати функції держави", - йдеться в поданні.

Крім того, як зазначається в ньому, депутат Олександр Онищенко "приватизував" Міністерство екології та природних ресурсів.

"Мала "приватизація" міністерства газовим олігархом, народним депутатом України Онищенком О., зокрема, в період перебування на посаді міністра екології та природних ресурсів Ігор Шевченко вніс подання про призначення на посаду голови Державної служби геології та надр Матвєєва П. С., який під час виборів депутатів у 2012 році був довіреною особою Онищенка О., а також організовував роботу ТОВ "Надра Геоцентр", ПАТ "Пласт" та інших підприємств Онищенка", - цитує документ прес-служба.

У прес-службі зазначили, що під час засідання Кабміну урядовці запропонували І. Шевченку добровільно піти у відставку, однак той відмовився.

Раніше І. Шевченко підтвердив факт його польоту літаком народного депутата від групи "Воля народу" О. Онищенка з Ніцци до Києва. Він не вважає такі дії корупційними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА