17:32 15.07.2015

Кемерон згоден з МВФ щодо необхідності значного полегшення боргового тягаря для Афін

2 хв читати
Кемерон згоден з МВФ щодо необхідності значного полегшення боргового тягаря для Афін

Прем'єр Великобританії Девід Кемерон у середу виступив на підтримку позиції МВФ, що вважає за необхідне значніше полегшення боргового навантаження Греції, повідомляє сайт The Guardian.

"Великобританія зацікавлена в тому, щоб єврозона визначила свою лінію поведінки. Їй треба вирішити усі ці питання, причому зробити це необхідно швидко", - сказав глава британського уряду.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд вважає, що боргова ситуація Греції вкрай нестійка, і це ставить під сумнів можливість успішної реалізації домовленостей, досягнутих у понеділок Афінами з Євросоюзом.

Греція, зазначено в розміщеному на сайті МВФ аналізі фінансового стану країни, має потребу в період на кінець 2018 року в EUR85 млрд допомоги, при цьому її борг упродовж двох років може досягти 200% ВВП (проти нинішніх приблизно 175%).

У цій ситуації потрібні заходи з полегшення боргового навантаження країни, які "йдуть далі, ніж Європа досі була готова розглядати", зазначено в документі.

Зокрема, експерти Фонду вважають, що для полегшення боргової ситуації Греції може знадобитися продовження термінів погашення кредитів на період близько 30 років, або збільшення допомоги бюджету країни, або масоване списання основної суми боргу.

Закриття банків і введення заходів контролю за рухом капіталів ще більше погіршили ситуацію в економіці Греції та її здатність обслуговувати борги, зазначають експерти.

МВФ в останні тижні вже неодноразово попереджав Брюссель, що вважає нереалістичною будь-яку угоду з Грецією, якщо не буде розв'язана проблема із стійкістю її боргового навантаження. Згідно з домовленостями, досягнутими в понеділок, країни єврозони пообіцяли розглянути можливість продовження термінів погашення кредитів і ставок за кредитами, якщо Афіни виконуватимуть погоджену програму реформ. Водночас ідея нового списання грецьких боргів непопулярна в Європі політично і пов'язана з різними законодавчими перешкодами.

Таким чином, пише The Wall Street Journal з посиланням на одного з чиновників МВФ, Фонд вимагатиме конкретних і реалістичних рішень для боргової проблеми Греції, перш ніж він стане учасником нової програми фінансової допомоги країні.

Згідно з чинними правилами, МВФ не може брати участі в екстреному кредитуванні країни-члена, якщо її боргове навантаження кваліфікується як нестійке, і при цьому немає перспектив повернення країни на ринок запозичень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА