11:30 16.07.2015

Правоохоронці проводять обшуки в "Укрзалізниці" у справі про зловживання при закупівлі електроенергії

2 хв читати
Правоохоронці проводять обшуки в "Укрзалізниці" у справі про зловживання при закупівлі електроенергії

Правоохоронні органи в четвер вранці проводять обшуки в центральному будинку Державної транспортної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниці" в рамках розслідування справи щодо енергетичних контрактів.

Цю інформацію агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили у Міністерстві інфраструктури.

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці", спільна група головного слідчого управління Генеральної прокуратури України та підрозділ МВС проводять обшуки в низці департаментів "Укрзалізниці". Зокрема, в службовому кабінеті одного з радників гендиректора і керівництва департаменту електрифікації та енергопостачання.

Ці дії проводяться в рамках досудового слідства у кримінальній справі від 25 червня 2015 року за фактом зловживання при закупівлі електричної енергії за нерегульованими тарифами.

"Укрзалізниця" наголошує, що ці дії ніяк не пов'язані з роботою нового керівника галузі Олександра Завгороднього.

"Детальна інформація з цього питання в компетенції правоохоронних органів", - повідомила "Укрзалізниця".

Коментуючи інформацію в ЗМІ про нібито проведені обшуки в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), джерело у відомстві повідомило агентству, що "фізично обшуку не було".

"Генеральна прокуратура витребувала інформацію щодо "Укрзалізниці", – сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, 11 червня колишній тоді виконувачм обов'язків голови "Укрзалізниці" Максим Бланк 11 червня дав розпорядження здійснювати пряму закупівлю електроенергії для потреб галузі на оптовому ринку і підготувати проведення нових тендерів на закупівлю електроенергії, де, серед іншого, оцінюватиметься податкова чистота постачальників.

Згідно з даними М. Бланка, протягом багатьох років "Укрзалізниця" закуповувала електроенергію на оптовому ринку і у незалежних постачальників, а незалежні постачальники, у свою чергу, купують електроенергію там же, на оптовому ринку електроенергії.

"Так сталося, що впродовж багатьох років незалежні постачальники не змінюються - їх три – "Укрэнерготранзит", "Газенерго" і "Енерготраст", і так сталося - всі вони пов'язані між собою. Очевидна багаторічна змова з прибутковою частиною в 400-500 млн грн на місяць. За роки роботи цієї схеми енергопостачальники мають покровителей у найвищих кабінетах і явно не планували втрачати такий ласий шматок доходів як "Укрзалізниця", - зазначав М. Бланк.

За даними в. о. голови "Укрзалізниці" отримані від неї гроші енергопостачальники відправляли до "податкових ям" або виводили в офшор.

"Податкова розкрила ці потоки і повідомила нам. Для "Укрзалізниці" такий постачальник - це, як мінімум, ризик невизнання податкового кредиту", - пояснював М. Бланк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА