15:11 18.07.2015

100 військових "Хаммерів" зі США прибули до Одеси – посол

2 хв читати
100 військових "Хаммерів" зі США прибули до Одеси – посол

Партія зі 100 військових автомобілів HMMWV прибула в суботу вранці зі США до Одеси, повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайетт.

"Ще 100 humvees (джипів) для України доставлені в Одесу вранці", - написав дипломат у мікроблозі в "Твіттері", зазначивши, що таким чином виконуються досягнуті в березні домовленості.

Дж.Пайетт виклав у мікроблозі фотографії цих машин.

Як повідомлялося, наприкінці червня міністри оборони України і США Степан Полторак і Ештон Картер обговорили майбутні поставки в середині липня додаткових 100 HMMWV.

На початку березня США озвучили готовність надати Україні 2015 року додаткову нелетальну військову допомогу на суму $75 млн: контрбатарейні та контрмінометні радари, прилади нічного бачення, БПЛА, засоби зв'язку, засоби першої медичної допомоги. Крім того, американська сторона поставить українській армії 230 од. спецавтотехніки.

Перші 30 американських броньовані Humvee (HMMWV, так звані військові "Хаммери" - ІФ) передані українській стороні у березні.

У квітні прес-служба державного концерну "Укроборонпром" повідомила, що британські бронеавтомобілі Saxon і американські Hmmwv буде дооснащено танковим озброєнням.

Підготовлені київським заводом "Маяк", що входить до складу "Укроборонпрома", варіанти доозброєння імпортної спецавтотехніки передбачають, зокрема, оснащення автомобілів Saxon трьома танковими кулеметами: двома КТ-7,62 на турельних установках і універсальним зенітним великокаліберним ДШКМ калібру 12,7 мм. Також універсальним ДШКМ калібру 12,7 мм буде дооснащено Hmmwv

"Укроборонпром" за замовленням Міноборони наприкінці 2014 року закупив за імпортом 75 бронеавтомобілів Saxon. Загальна сума операції, за даними держконцерну, становить $3,8 млн. Перші 20 машин прибули в Україну на початку лютого 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА