16:20 23.07.2015

Мініфраструктури підтверджує відсторонення керівника ДП "ІМТП" Крука на час перевірки

2 хв читати
Мініфраструктури підтверджує відсторонення керівника ДП "ІМТП" Крука на час перевірки

Міністерство інфраструктури України підтверджує відсторонення Юрія Крука від керівництва державним підприємством "Іллічівський морський торговельний порт" (Одеська обл.) на час перевірки.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі міністерства, відповідний наказ видано 21 липня 2015 року, у зв'язку з отриманням запиту від Генеральної прокуратури України.

"На час проведення позапланового аудиту відповідності та фінансового аудиту ДП "Іллічівський морський торговельний порт" відсторонити Юрія Крука з 23 липня 2015 року від виконання службових обов'язків із управління зі збереженням заробітної плати. Підстава: постанова Генеральної прокуратури України про призначення перевірки від 17 липня 2015 року, наказ Міністерства інфраструктури України від 20 липня № 188-Р "Про проведення позапланового аудиту відповідності та фінансового аудиту ДП", - процитували в міністерстві текст наказу.

Крім того, пропонується покласти з 23 липня 2015 року виконання обов'язків глави ДП "ІМТП" на заступника директора з економіки Анатолія Єременка.

Як повідомлялося, глава Одеської обладміністрації Міхїл Саакашвілі в четвер приїхав в Іллічівський порт і поінформував про зміну керівництва підприємства.

М. Саакашвілі привіз із собою наказ Міністра інфраструктури України, згідно з яким начальник ДП "ІМТП" Ю. Крук був відсторонений від виконання обов'язків на час перевірки господарської діяльності підприємства.

"Після більш ніж підозрілого передання головних причалів Іллічівського порту офшорної компанії, зареєстрованої в Центральній Американській Республіці Беліз, вчора в 12 ночі ми нарешті домоглися усунення керівника Іллічівського порту від посади. Мільярди гривень втрачають українці щороку через контрабанду та офшорні махінацій. Сподіваюся, нове керівництво підберуть у результаті чесного, прозорого конкурсу, щоб і інтереси працівників не постраждали, і бюджет почав отримувати доходи. І що ще дуже важливо, я вимагаю від Міністерства інфраструктури анулювати корупційний контракт із белізькою компанією і повернути причали державі", - прокоментував ситуацію голова обладміністрації.

Під час візиту М. Саакашвілі Ю. Крук був відсутній на робочому місці через хворобу.

У свою чергу профспілкові організації порту заявили про намір відстояти Ю. Крука на посаді керівника.

"Керівництво порту і профспілки від імені багатотисячного колективу заявляють, що Іллічівський порт за час керівництва Юрія Крука перетворився зі збиткового підприємства на прибуткове і демонструє виключно позитивну динаміку розвитку... Також, із урахуванням сьогоднішнього конфлікту між губернатором і олігархом Ігорем Коломойським, директора порту Юрія Крука навмисне намагаються зараховувати до команди останнього, щоб підлити масла у вогонь. З повною відповідальністю заявляємо про те, що порт працює виключно в законодавчому полі", - йдеться у заяві трудового колективу на офіційному сайті порту.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА