13:27 24.07.2015

Богатирьова та екс-заступник міністра Міндоходів Ігнатов "відкрили" процедуру заочного суду, на черзі ще четверо, зокрема Янукович

2 хв читати
Богатирьова та екс-заступник міністра Міндоходів Ігнатов "відкрили" процедуру заочного суду, на черзі ще четверо, зокрема Янукович

Правоохоронні органи України розпочали процедуру заочного судового засудження стосовно колишнього віце-прем'єр-міністра, глави Мінохорони здоров'я Раїси Богатирьової та екс-заступника міністра доходів і зборів Андрія Ігнатова. Стосовно ще чотирьох колишніх високопоставлених чиновників, зокрема Віктора Януковича, рішення щодо процедури проведення заочного засудження наразі не ухвалено.

"Учора Печерський районний суд задовольнив клопотання слідчих Генеральної прокуратури і надав дозвіл на початок заочного провадження стосовно колишнього віце-прем'єр-міністра та міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, яку підозрюють у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу)", - розповів заступник генерального прокурора Віталій Касько на брифінгу в Києві в п'ятницю.

Він наголосив, що це перша справа, за якою розпочато заочне провадження, і зазначив: "Сьогодні вранці Печерський районний суд надав другий дозвіл у справі колишнього заступника міністра доходів і зборів пана Ігнатова, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем".

Таким чином, за словами заступника генпрокурора, початок застосування процедури заочного засудження стартував із цих двох справ.

Наступними кроками, за словами В.Каська, стане виконання процедурних вимог: повідомлення підозрюваних на веб-сайті Генпрокуратури та в ЗМІ про те, що стосовно них здійснюється заочне кримінальне розслідування.

Також він зазначив, що цим людям коштом держави буде надано захист.

"У разі якщо вони не з'являться для участі в спеціальному розслідуванні, кримінальні провадження буде направлено до суду для розгляду та вирішення питання про їх провину або невинуватість", - сказав заступник генпрокурора.

В.Касько також уточнив, що Р.Богатирьову підозрюють у розкраданні коштів у сумі 6,5 млн грн під час оплати за ліки, які було заборонено закуповувати.

Він також повідомив, що на розгляді Печерського райсуду Києва перебувають ще чотири клопотання Генпрокуратури щодо застосування процедури заочного засудження, зокрема стосовно Віктора Януковича, екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова, екс-глави Міндоходів Олександра Клименка та Олександра Стащенка, який є підозрюваним у справі Р.Богатирьової.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА