11:26 29.07.2015

НБУ спростив доступ міжнародних платіжних систем на ринок України

2 хв читати
НБУ спростив доступ міжнародних платіжних систем на ринок України

Національний банк України (НБУ) спростив доступ на ринок країни для міжнародних платіжних систем і передбачив у своїх нормативних документах можливості для подальшого функціонування міжнародних систем інтернет-розрахунків, зокрема PayPal, ApplePay, GoogleWallet.

Як повідомляється на веб-сайті НБУ, це передбачено постановами правління регулятора від 24 липня №№480 та 481, які розміщені на сайті НБУ та набувають чинності з 29 липня.

Цими постановами, зокрема, визначено умови внесення до Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури відомостей про міжнародні системи інтернет-розрахунків, зокрема PayPal, ApplePay, GoogleWallet, що відкриває можливість для започаткування діяльності в Україні таких міжнародних систем.

Крім того, регулятор уточнив вимоги до документів учасників ринку платіжних послуг у частині фінансового моніторингу та спростив процедуру отримання небанківськими фінансовими установами ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, а також процедуру реєстрації учасників міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами, завдяки оптимізації переліку документів, які мають подавати ці особи НБУ, та процедури їх розгляду.

НБУ також передбачив можливості для громадян здійснювати розрахунки з нерезидентами електронними грошима, випущеними за межами України, і збільшив граничну суму розрахунків електронними грошима протягом календарного року до 62 тис. грн із 35 тис. грн.

"Будемо сподіватися, що впроваджені зміни дійсно відкриють шлях міжнародним системам інтернет-розрахунків на наш український ринок", - наводить прес-служба слова заступника голови НБУ Якова Смолія.

Як раніше повідомлялося, НБУ у квітні поточного року заявляв про наміри усунути перешкоди в роботі онлайн-систем та емітентів електронних грошей на прикладі платіжної системи PayPal.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА