18:59 29.07.2015

Генпрокуратура України не має підтвердження про місцезнаходження Януковича ні від нього, ні від РФ

2 хв читати

Генеральна прокуратура України не отримала підтверджень про місцезнаходження екс-президента України Віктора Януковича ні від нього, ні від представників Російської Федерації.

"Якщо людина перебуває на території іншої держави, то дії з ідентифікації і встановлення особи та складання документів, які підтверджують, що це саме та особа... (Після цього – ІФ) …направляється клопотання про міжнародну правову допомогу цій державі. У цьому випадку у нас немає жодного підтвердження ні від Януковича, ні від РФ, що він перебуває в конкретному місці, що його особистість встановлена, або він є затриманим і з ним можна проводити слідчі дії. Тобто відповідей у нас немає", - сказав на брифінгу в Києві начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

За його словами, в кількох кримінальних провадженнях, у яких проходить підозрюваним В. Янукович, його оголошено в розшук у зв'язку з тим, що переховується від слідства.

Документи щодо розшуку передані в міжнародне бюро Інтерполу, але лише за одним кримінальним провадженням, що стосується підозр у розтраті коштів під час приватизації "Укртелекому", В. Янукович був оголошений у міжнародний розшук.

Начальник управління зазначив, що ще на початку 2015 року у зв'язку з тим, що була інформація про перебування екс-президента України на території РФ, туди було направлено клопотання про затримання В. Януковича та його екстрадицію.

"Досі відповіді від Генеральної прокуратури РФ не надходило",- сказав С. Горбатюк і додав, що в травні цього року до РФ було надіслано нагадування, на яке також не надійшло відповіді.

Представник Генпрокуратури пояснив, що для того, щоб допитати розшукуваного підозрюваного, його насамперед треба затримати. "Як бачимо, з цього приводу наші клопотання про затримання Януковича на території Російської Федерації не виконуються і на них навіть не надаються відповіді", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА