10:23 31.07.2015

Урядовий комітет схвалив фінплан-2015 Іллічівського порту з доходами в 1,6 млрд грн

2 хв читати
Урядовий комітет схвалив фінплан-2015 Іллічівського порту з доходами в 1,6 млрд грн

Фінансовий план державного підприємства "Іллічівський морський торговельний порт" (ІМТП, Одеська обл.) на 2015 рік передбачає отримання 1,6 млрд грн доходів, що вдвічі більше, ніж у 2014 році, а також, що витрати становитимуть понад 1 млрд грн.

Як повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського, фінансовий план ІМТП схвалений на засіданні урядового комітету з питань розвитку інфраструктури та екологічної політики.

"Урядовий комітет підтримав фінплан Іллічівського порту, що забезпечує роботою понад 4 тис. осіб. Як мені повідомили, середньомісячна зарплата співробітників зросла до 8 тис. грн. Важливо, щоб порт надалі розвивався та гарантував соціальний захист кожному працівнику", - наведено в повідомленні слова В.Вощевського.

Згідно з проектом плану, порт спрямує інвестиції на свою модернізацію. Зокрема, йдеться про облаштування майданчика для обробки списаних суден та брухту, побудови трьох індивідуальних котелень та закупівлю нового буксира.

Іллічівський морський порт - універсальний міжнародний порт, один із найбільших на Чорному морі. На підприємстві діють спеціалізовані термінали і комплекси, які дають змогу перевантажувати широкий діапазон вантажів, - наливні, навалювальні, генеральні. 29 причалів порту здатні приймати судна вантажопідйомністю до 100 тис. тонн. Річна проектна потужність порту - понад 30 млн тонн.

Пропускна спроможність Іллічівського порту з перевалки контейнерів - 1,15 млн TEU. З 2007 року порт здатний забезпечувати одночасний прийом трьох океанських контейнеровозів місткістю понад 5 тис. TEU, завдовжки до 300 м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА