11:16 31.07.2015

"ДТЕК" оспорить рішення суду про незаконність приватизації 25% акцій "Дніпроенерго"

2 хв читати
"ДТЕК" оспорить рішення суду про незаконність приватизації 25% акцій "Дніпроенерго"

"ДТЕК" подасть апеляцію на рішення Господарського суду Києва про визнання незаконною приватизації ним 25% акцій ПАТ "Дніпроенерго" (Запоріжжя).

Про це йдеться в повідомленні енергохолдингу щодо ухваленого 30 липня 2015 року рішення суду за позовом Генеральної прокуратури проти Кабінету Міністрів України, Фонду держмайна та компанії DTEK Holdings Limited (Кіпр).

"У судовому процесі було допущено значні порушення. Докази та клопотання представників КМУ, ФДМУ та ДТЕК суд не брав до уваги й не досліджував. На жаль, суд задовольнив абсолютно надуманий позов", - наведено в повідомленні слова директора з регуляторних і правових питань "ДТЕК" Олексія Захарчука.

У свою чергу керівний партнер компанії Baker&McKenzie, яка представляє в суді інтереси "ДТЕК", Сергій Піонтковський вважає, що Генеральна прокуратура не змогла в суді представити жодного доказу шкоди для держави або порушення інтересів держави унаслідок приватизації акцій "Дніпроенерго".

"При цьому всю відповідальність поклали на приватного інвестора, який сумлінно заплатив за акції "Дніпроенерго" майже 1,18 млрд грн. Рішення Господарського суду Києва ставить під сумнів захищеність прав власності та інвестицій в Україні. Ми не згодні з рішенням суду, будемо подавати апеляційну скаргу і продовжимо обстоювати законні права свого клієнта", - сказав він.

Як повідомлялося, у 2012 році енергохолдинг "ДТЕК" Ріната Ахметова приватизував 25% акцій енергогенерувальної компанії ПАТ "Дніпроенерго" за 1 млрд 179,7 млн грн. При цьому холдинг був єдиним учасником приватизаційного конкурсу.

"Дніпроенерго" - одна з найбільших енергогенерувальних компаній України, володіє та експлуатує 25 енергоблоків на Придніпровській, Криворізькій і Запорізькій ТЕС сумарною встановленою потужністю 8,185 ГВт. "ДТЕК" володіє 72,9% акцій "Дніпроенерго", держава - 25% акцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА