14:39 02.08.2015

Ситуація в зоні АТО залишається складною – Мотузяник

2 хв читати
Ситуація в зоні АТО залишається складною – Мотузяник

Незважаючи на зниження інтенсивності вогню з боку бойовиків, ситуація в зоні АТО залишається складною, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Інтенсивність обстрілів українських позицій з боку бойовиків за добу зменшилася, кількість провокацій на луганському напрямку знизилася, але ситуація залишається напруженою поблизу Донецька в районі Горлівки", - сказав він на брифінгу в неділю в Києві.

О.Мотузяник розповів, що на луганському напрямку противник зосередив вогонь по позиціях сил АТО в районі Станиці Луганської – їх було обстріляно з мінометів і протитанкових гранатометів. Також були обстріляні позиції поблизу сіл Оріхове і Золоте. Біля Кримського бойовики застосували вогнепальну зброю.

На донецькому напрямку поблизу селища Курдюмівки на березі каналу Сіверський Донець-Донбас бойовики обстріляли українські позиції артилерії калібру 152 мм.

Важке озброєння, заборонене Мінськими угодами, противник застосував проти українських військових, які займають оборону поблизу села Семигір'я.

Протягом доби члени НЗФ вели обстріл позицій сил АТО в західних передмістях Горлівки з мінометів, станкових гранатометів і стрілецької зброї.

У районі Донецького аеропорту бойовики почали добу, обстрілюючи протягом години українські позиції в районі Опитного з великокаліберних кулеметів і танків. Пізніше противник неодноразово відкривав вогонь в українських військових поблизу Опитного з 82-мм та 120-мм мінометів, протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Також під мінометним вогнем опинилися позиції українських військових в районі Авдіївки та Пісок.

На маріупольському напрямку спостерігалося відновлення бойових дій, порівняно з відносним затишшям, яке тривало протягом останніх кількох днів. У першій половині дня противник вів танковий обстріл позицій сил АТО під Волновахою. Вранці ворожий снайпер провів обстріл позицій українських військових поблизу Широкиного, а пізно ввечері члени НЗФ обстріляли їх із зенітних установок і великокаліберних кулеметів. Також протягом дня ворог обстріляв позиції українських військових у районі села Чермалик Волноваського району з гранатометів і стрілецької зброї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА