17:01 03.08.2015

Яценюк вимагає невідкладно розпочати кримінальні провадження про бездіяльність місцевої влади під час оформлення житлових субсидій

2 хв читати
Яценюк вимагає невідкладно розпочати кримінальні провадження про бездіяльність місцевої влади під час оформлення житлових субсидій

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до правоохоронних органів із вимогою розпочати кримінальні провадження щодо бездіяльності представників органів місцевого самоврядування стосовно оформлення житлових субсидій населенню.

"Я звернувся до правоохоронних органів невідкладно розпочати кримінальні провадження щодо бездіяльності працівників органів місцевого самоврядування стосовно оформлення субсидій і фактично грабежу громадян України", - сказав він під час засідання антикризового енергетичного штабу в Києві в понеділок.

При цьому А.Яценюк зазначив, що уряд переходить у щотижневий режим аналізу рівня призначення субсидій населенню.

"Реально процес пішов, але є саботаж і диверсія керівників та окремих мерів міст", - додав він.

За словами А.Яценюка, йдеться, зокрема, про Сумську і Харківську області, уточнені ж дані щодо рівня призначення житлових субсидій населенню в розрізі регіонів надійдуть у розпорядження уряду сьогодні.

У зв'язку з цим він заявив, що вважає неналежний рівень призначення житлових субсидій населенню органами місцевого самоврядування в окремих регіонах "політичною диверсією проти громадян України".

"Це диверсія проти громадян України, коли людям приходить платіжка на 1 тис. грн, з яких 500-800 грн має компенсувати держава, але людям брешуть, умисно їх переконують відмовитися від оформлення субсидій і витягають із кишень українців тисячі гривень, які держава дала, але органи місцевої влади відмовляються оформляти ці субсидії. Просто людей лякають, то якимись штрафами, то вилученням майна", - додав А.Яценюк.

Як повідомлялося, 31 липня А.Яценюк за підсумками виїзного засідання Кабінету Міністрів у Харкові доручив Службі безпеки України та Міністерству внутрішніх справ невідкладно розібратися з причинами саботажу оформлення субсидій органами місцевого самоврядування у низці міст Харківської, Сумської, Херсонської та Запорізької областей.

Раніше, 29 липня, А.Яценюк під час засідання уряду заявив, що Кабінет Міністрів у рамках протокольного рішення доручив органам місцевого самоврядування забезпечити громадянам, що не встигли вчасно оформити житлові субсидії, відшкодувати вартість сплачених житлово-комунальних послуг від початку підвищення тарифів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА