12:16 06.08.2015

У надрах Полісся залишається до 80% бурштину, робоча група розробить стратегію розвитку його видобутку - Вощевський

1 хв читати
У надрах Полісся залишається до 80% бурштину, робоча група розробить стратегію розвитку його видобутку - Вощевський

Робоча група з розробки стратегії розвитку сфери видобутку бурштину в Україні створена за дорученням віце-прем'єра Валерія Вощевського при Міністерстві екології та природних ресурсів, її завдання - пошук шляхів урегулювання цієї проблеми, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

"За підрахунками фахівців, на сьогодні в надрах на Поліссі залишається до 80% бурштину. Тому вкрай важливо назавжди припинити діяльність "бурштинових" мародерів і ввести культуру видобутку, комплексне використання надр, сучасні технології", - заявив В.Вощевський.

Він вказав на необхідність відновлення пошкоджених у результаті незаконного видобутку бурштину ділянок.

"Держава, у свою чергу, повинна створити всі необхідні умови для законного використання надр. Ці зміни мають передбачати зайнятість місцевих жителів і гідну оплату праці", - зазначив віце-прем'єр.

За його словами, вже зараз треба провести роз'яснювальну роботу серед населення Полісся і розповісти про переваги легального видобутку бурштину.

В. Вощевський також доручив Мінекології, Держгеонадрам, Держекоінспекції та обласним державним адміністраціям встановити площі ландшафтів, знищені в результаті "бурштинової лихоманки", на підставі чого і буде оцінено масштаби заподіяної шкоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА