14:13 07.08.2015

Мінекономрозвитку вивчає можливість створення титанового держхолдингу

1 хв читати
Мінекономрозвитку вивчає можливість створення титанового держхолдингу

Україна може повернутися до планів створення державного титанового холдингу, повідомив старший радник міністра економічного розвитку і торгівлі та керівник цільової команди з реформи держпідприємств Адомас Аудіцкас.

"Мінекономрозвитку вивчає можливість створити титанову холдингову компанію. Поки що ми не маємо всіх відповідей, але невдовзі їх отримаємо", - написав він під час веб-конференції.

А.Аудіцкас додав, що нині державна "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", що володіє Іршанським гірничо-збагачувальним комбінатом і Вільногірським гірничо-металургійними комбінатом із видобутку титанової сировини - ільменіту, працює над стратегією і готується до корпоратизації. "І там буде здійснено міжнародний аудит", - додав керівник цільової команди з реформи держпідприємств.

Відповідаючи на запитання про долю "Заводу порошкової металургії" (Бровари, Київська обл.), А.Аудіцкас зазначив, що наразі в планах міністерства залишити підприємство у власності держави. "Нині міністерство шукає нового керівника для цього підприємства, який запропонує план розвитку компанії", - повідомив старший радник міністра.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ДП "ОГХК") розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату.

Донедавна плани створення титанового холдингу в Україні за участю держактивів активно просувала Group DF, що об'єднує активи українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА