14:19 07.08.2015

Марія Гайдар написала заяву про відмову від російського громадянства

1 хв читати
Марія Гайдар написала заяву про відмову від російського громадянства

Виконувач обов'язків заступника голови Одеської облдержадміністрації Марія Гайдар написала заяву про відмову від російського громадянства.

"Я написала заяву про відмову", - сказала М.Гайдар в ефірі одеського телеканалу "Первый городской", відповідаючи на запитання журналіста про наявність у неї, окрім українського, ще й російського громадянства.

На уточнювальне запитання, коли М.Гайдар перестане бути громадянкою РФ, вона відповіла: "Я не знаю, коли це може статися. Але це формальність, я була готова і написала заяву".

Як повідомлялося, 4 серпня президент України Петро Порошенко надав М.Гайдар українське громадянство.

М.Гайдар - російський опозиційний громадський діяч, дочка ідеолога ринкових реформ 1990-х років у РФ Єгора Гайдара. Кілька років працювала в адміністрації Кіровської області радником губернатора із соціальних питань. Була засновником і керівником Фонду соціальної допомоги та підтримки населення "Соціальний запит", але в середині липня 2015 року пішла з цієї посади.

17 липня голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі анонсував призначення М.Гайдар його заступником, вона курируватиме соціальну сферу і для призначення на посаду прийме українське громадянство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА