12:32 10.08.2015

ЗСУ взяли під контроль ключові висоти поблизу Старогнатівки, щоб убезпечити себе від атак з боку бойовиків - Генштаб

1 хв читати
ЗСУ взяли під контроль ключові висоти поблизу Старогнатівки, щоб убезпечити себе від атак з боку бойовиків - Генштаб

Висоти під с. Старогнатівка (Волноваський р-н, Донецька обл.), які перейшли під контроль сил АТО, є стратегічно важливою точкою, проте їх повернення спочатку не входило до планів українських військових, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"Нам вдалося узяти ключові висоти біля Старогнатівки. Після бою НВФ відступили в район Білокам’янки. Ми отримали можливість вивчити їх, і тепер вони під нашим контролем. Наші основні вогневі позиції зараз там, де і раніше. Проте, щоб убезпечити себе від таких раптових атак, ми ці висоти тримаємо під контролем", - сказав він в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок удень.

При цьому В. Селезньов наголосив: "У нас не було спочатку мети зайняти їх, тому що там є ділянка, яка прострілювалася, і ми не хотіли наражати на небезпеку наших військових".

Говорячи про подію бойового зіткнення поблизу Старогнатівки, спікер Генштабу зазначив, що ЗСУ мають там потужні укріплення, і саме їх намагалися атакувати бойовики.

"Спочатку годину били по них з мінометів, потім ще півгодини з артилерії, потім пішли в атаку, проте ми їх відтіснили на відстань в 3 км - і висоти перейшли під наш контроль", - розповів В. Селезньов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА