16:29 12.08.2015

Макіївська філія ЄМЗ опинилася під обстрілом, поранено співробітника підприємства, є пошкодження обладнання - "Метінвест"

2 хв читати
Макіївська філія ЄМЗ опинилася під обстрілом, поранено співробітника підприємства, є пошкодження обладнання - "Метінвест"

Макіївська філія Єнакіївського металургійного заводу (ЄМЗ, Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", у середу була обстріляна, в результаті чого поранено співробітника підприємства, а також є пошкодження допоміжного обладнання.

Як повідомляється в прес-релізі групи в середу, снаряди пошкодили рухомий склад підприємства, газопровід і внутрішньозаводські електричні мережі. Основне обладнання не постраждало.

"Контужений працівник залізничного цеху - йому надана медична допомога, загрози для життя немає. Зараз співробітники підприємства проводять відновні роботи. Завод працює в штатному режимі", - констатується в прес-релізі.

При цьому нагадується, що Макіївська філія ЄМЗ неодноразово зазнавала обстрілу. Так, 6 лютого постраждала північна частина заводу - снаряди пошкодили газопроводи коксового і природного газу. Через кілька днів, 9 лютого, в результаті чергового інтенсивного мінометного і артилерійського обстрілу і отриманих пошкоджень, підприємство змушене було зупинитися. Відновити виробничий процес вдалося лише в квітні поточного року.

Макіївський метзавод (ММЗ) з 1 квітня 2011 року є філією ЄМЗ.

Як повідомлялося, ЄМЗ за 7 міс. скоротив випуск прокату, за оперативними даними, на 41,9% порівняно з аналогічним періодом 2014 року - до 977 тис. тонн, сталі - на 40,5%, до 1,018 млн тонн, чавуну - на 41%, до 903 тис. тонн.

Загалом за 2014 рік ЄМЗ скоротив випуск прокату на 27,2% порівняно з 2013 роком - до 2,039 млн тонн, сталі - на 28,9%, до 2,063 млн тонн, чавуну - на 29,2%, до 1,842 млн тонн.

Зниження випуску продукції пов'язане із складнощами в постачанні сировиною і коксом. Крім того, підприємство періодично знеструмлюється через бойові дії в зоні АТО.

ЄМЗ є одним з провідних світових виробників квадратної заготовки. Виготовляє литу заготовку, сирижневий прокат, а також різні сортові профілі (балки, швелери, куточки тощо). Завод - єдиний в Україні виробник направляючих профілів для ліфтів.

ЄМЗ і українсько-швейцарське підприємство ТОВ "Метален" входять до складу групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (Київ, 23,76%).

Керівною компанією групи "Метінвест" є ТОВ "Метінвест Холдинг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА