11:40 15.08.2015

Питання авіаційного сполучення з Туркменістаном вирішуватиметься на дипломатичному рівні – Мінінфраструктури

2 хв читати
Питання авіаційного сполучення з Туркменістаном вирішуватиметься на дипломатичному рівні – Мінінфраструктури

Питання авіаційного сполучення України з Туркменістаном буде вирішуватися на дипломатичному рівні, а Державна авіаційна служба України продовжить дозвіл на виконання польотів авіакомпанії "Туркменховайолларі" за маршрутом Київ – Ашхабад до 23 серпня поточного року.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, такої домовленості було досягнуто 13 серпня під час зустрічі глави міністерства Андрія Пивоварського з послом Туркменістану в Україні Нурберді Аманмурадовим.

За зазначений час, до 23 серпня, буде проведено роботу зі встановлення паритетних умов для перевізників обох країн на виконання угоди між урядом України та урядом Туркменістану про співробітництво у сфері повітряного сполучення.

Як повідомлялося, Державіаслужба України заборонила національній авіакомпанії Туркменістану Turkmenistan Airlines ("Туркменховайоллари") з 16 серпня виконувати рейс Київ-Ашхабад.

" Незважаючи на підписання 27 липня 2015 року в Ашгабаті протоколу четвертого засідання Спільної міждержавної туркменсько-української комісії з економічного та культурно-гуманітарного співробітництва, під час якого сторони висловили зацікавленість у розвитку регулярного повітряного сполучення між Україною і Туркменістаном та рекомендували авіакомпаніям обох країн розглянути питання забезпечення регулярного авіасполучення між Києвом та Ашгабатом, туркменська сторона досі не надала призначеній з українського боку авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" дозвіл на здійснення регулярних рейсів за маршрутом Київ-Ашгабат", - йдеться на веб-сайті Державіаслужби.

Водночас відомство зазначає, що туркменська авіакомпанія вчасно отримала необхідні дозволи від української сторони і безперешкодно відновила польоти в Україну.

Минулого тижня голова наглядової ради МАУ Арон Майберг повідомив, що компанія досі не отримала дозволу авіаційної влади Туркменістану на польоти в Ашгабат. "На ділі МАУ запланували виконувати рейси Київ-Ашхабад із 21 вересня 2015 року, а дозвіл туркменської влади досі не отримано. МАУ звернулося за допомогою до українські влади, яка повідомила туркменській стороні, що якщо дозволу української компанії не буде дано, то польоти туркменської компанії зупиняться з 1 серпня 2015 року", - зазначив голова НР МАУ.

Однак, за його словами, посол України в Туркменістані Валентин Шевальов, нібито лобіював інтереси туркменського перевізника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив прем'єра Сінгапуру на Саміт миру

Унаслідок обстрілу Станіслава Херсонської області пошкоджено пральню, будівлю ліцею - голова ОВА

На кількох напрямках фронту тривають зіткнення, ворог найактивніший на Покровському напрямку - Генштаб ЗСУ

Президенти України та Сінгапуру обговорили перспективи поглиблення двосторонніх відносин

Окупанти обстріляли Андріївку на Харківщині, постраждали 2 пенсіонери - Синєгубов

На початку тижня в більшості областей України будуть дощі, у понеділок у Карпатах грози - Укргідрометцентр

Україні потрібна підтримка країн Азії - Зеленський

Зеленський: У нас сьогодні немає якихось потужних контактів із Китаєм, цього не хоче китайська сторона

В ОДЕСІ ЧУТИ ВИБУХ - МЕР

Від початку доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ситуація напружена - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА