15:17 17.08.2015

Мінфін виступає за об'єднання податкової та митниці

2 хв читати
Мінфін виступає за об'єднання податкової та митниці

Податкова та митна служби мають бути об'єднані в одну структуру, вважають у Міністерстві фінансів.

"Позиція Мінфіну: об'єднати, тому що цього чекає бізнес. Не має бути митна служба для платників податків ще одним каральним органом", - повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва в інтерв'ю виданню "Новое время".

За словами заступника міністра, підвищення ефективності Державної фіскальної служби (ДФС) досягатиметься за допомогою поглиблення співпраці з Мінфіном і ще більшого об'єднання митного і податкового напрямів. О.Макеєва навела приклад застосування на митницях різних тарифів. "Чому так? Якби відділ тарифів був єдиним у ДФС, можливо, не було б цієї проблеми. Зараз кожна митниця може собі встановлювати, яким тарифом їй користуватися. Хто від цього страждає? Бізнес", - сказала вона.

За словами О.Макеєвої, митниця не має бути структурою, де можна заробляти гроші: "Вона має виконувати чіткі завдання - супровід товару на територію України або ззовні. Це сервісна служба. До того ж, бізнес сьогодні скаржиться, що в нас є податковий аудит із боку ДФС, але окрім нього, є ще й митний аудит. Реструктуризація ДФС має усунути такі проблеми. Об'єднання митниці й податкового напряму забезпечить скорочення перевірок для бізнесу".

Заступник міністра зазначила, що об'єднанню митниці і податкової не сприяють і заяви заступника міністра ДФС Костянтина Лікарчука про те, що митницю необхідно відокремити від податкової. "Хоча він (К.Лікарчук, ІФ) точно знав, куди йшов працювати, - він ішов саме заступником керівника ДФС, а не керівником митниці", - сказала вона.

Заступника міністра зазначила, що питання передачі митниці на аутсорсинг нині на початковій стадії і ніякого рішення про передачу всієї митної служби або окремих митниць поки що не розглядається: на сьогодні створена робоча група, яка детально вивчить досвід інших країн, проведе переговори з постачальниками послуг і зробить висновки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА