11:46 21.08.2015

Суд зобов'язав екс-керівників ВП "Хмельницька АЕС" відшкодувати 23,5 млн грн збитків, завданих державі, - Генпрокуратура

2 хв читати
Суд зобов'язав екс-керівників ВП "Хмельницька АЕС" відшкодувати 23,5 млн грн збитків, завданих державі, - Генпрокуратура

Суд стягнув з трьох колишніх посадовців відособленого підрозділу "Хмельницька АЕС" 23,5 млн грн завданого ними збитку державі, повідомляє Генеральна прокуратура України.

"За принципової позиції прокуратури Хмельницької області судами усіх інстанцій засуджено трьох колишніх посадовців відособленого підрозділу "Хмельницька атомна електростанція" за зловживання службовим становищем, службове підроблення і службову халатність, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України)", - повідомляє прес-служба Генпрокуратура в п'ятницю.

За даними відомства, в результаті злочинних дій цих посадовців з державної власності за підробними документами вибуло обладнання атомної станції на загальну суму понад 15 млн грн.

Крім того, всупереч встановленим порядком ведення договірної роботи на підприємстві без обгрунтування цін на товарно-матеріальні цінності, матеріали і послуги зловмисниками був укладений договір з ТОВ "ВГЦ "Піраміда", внаслідок чого на ВП "ХАЕС" поставлені запчастини і матеріали за завищеними цінами. Це привело до спричинення шкоди інтересам держави в особі Хмельницької атомної електростанції на загальну суму понад 8,5 млн грн.

З метою відшкодування завданих збитків державному підприємству НАЕК "Енергоатом" відособленому підрозділу "Хмельницька атомна електростанція" прокуратурою області заявлений позов до трьох засуджених працівників підприємства.

Рішенням апеляційного суду 20 серпня позовні вимоги прокуратури задоволені в повному обсязі і стягнуто з колишніх посадовців ХАЕС 23,5 млн грн завданого державі збитку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА