20:26 25.08.2015

Головна військова прокуратура висунула нові підозри російським спецназівцям Єрофєєву та Александрову - адвокат

3 хв читати
Головна військова прокуратура висунула нові підозри російським спецназівцям Єрофєєву та Александрову - адвокат

Затриманим у районі м. Щастя (Луганська обл.) працівникам Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу ЗС РФ Євгену Єрофєєву та Олександру Александрову висунуто нові підозри за низкою статей Кримінального кодексу України, повідомила адвокат Є.Єрофєєва Оксана Соколовська.

"Головна військова прокуратура висунула низку нових підозр Александрову та Єрофєєву, зокрема, ведення агресивної війни (ст. 437), незаконний перетин кордону, незаконне переміщення зброї та боєприпасів, незаконне носіння зброї, незаконний порядок в'їзду на окуповані території, тобто цілу низку додаткових статей", - розповіла О.Соколовська агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

При цьому вона наголосила, що "залишили статтю про теракт і додали статтю про сприяння теракту".

Адвокат також стверджує, що всі підозри безпідставні.

"Поки що я не бачу обґрунтованих висунених підозр", - сказала О.Соколовська.

У свою чергу радник глави СБУ Юрій Тандіт підтвердив агентству "Інтерфакс-Україна" інформацію про те, що висунуто нові підозри О.Александрову та Є.Єрофєєву, і повідомив, що всі ці матеріали об'єднані в загальне провадження і передані для розслідування у військову прокуратуру.

Як повідомлялося, російського офіцера ГРУ О.Александрова та капітана ГРУ Є.Єрофєєва затримали 16 травня в зоні проведення АТО в районі м. Щастя (Луганська обл.) під час спроби захопити стратегічний міст. Унаслідок бойового зіткнення один український військовий загинув, троє дістало поранень. Один із затриманих був поранений у руку, інший - у ногу. Затриманих перевезли в Київ у Головний клінічний госпіталь Міноборони. 29 травня їм було зроблено планові операції.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності "ЛНР". 22 травня Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У СБУ заявили, що Україна вважає затриманих у Луганській області військовослужбовців ГРУ Генштабу РФ капітана Є.Єрофєєва та сержанта О.Александрова терористами, але надасть їм усю необхідну правову та медичну допомогу.

28 липня радник глави СБУ Юрій Тандіт заявив, що суд над О.Александровим і Є.Єрофєєвим розпочнеться у вересні 2015 року і має відбуватися в Україні.

Наприкінці липня затриманих перевели з госпіталю до слідчого ізолятора Києва.

На початку серпня заступник генерального прокуратора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що цим спецназівцям пред'являть підозру за підготовку та розв'язування збройного конфлікту (війни) на території України: "Внаслідок втілення злочинного плану гібридної війни на єдиний намір були спрямовані і дії Збройних сил РФ, вчинені минулого року, і дії представників Збройних сил РФ Александрова та Єрофєєва. Тут єдиний намір. Стосовно них обвинувальні акти буде точно направлено до суду, і їм також буде інкриміновано й оголошено про підозру за ст. 437 за участь у розв'язуванні агресивної війни та військового конфлікту".

Таким чином, А.Матіос дав зрозуміти, що про можливість обміну цих російських військовослужбовців не йдеться.

25 серпня в Службі безпеки України спростували інформацію про начебто внесення до списків обміну полонених О.Александрова та Є.Єрофєєва. Крім того, адвокат Є.Єрофєєва О.Соколовська з цього приводу також сказала, що інформація не підтверджена.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА