16:00 26.08.2015

Четвертий позов до ЄСПЛ проти РФ уже відправлено - міністр юстиції

2 хв читати
Четвертий позов до ЄСПЛ проти РФ уже відправлено - міністр юстиції

Четвертий позов проти Росії до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) відправлено в середу, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Відправили півгодини тому", - сказав П.Петренко, відповідаючи на запитання журналістів про те, коли буде направлено позов.

За його словами, цей позов стосується масового порушення прав українців й охоплює період із вересня 2014 року до сьогодні.

"Позов охоплює порушення, які були допущені з боку російської окупаційної влади і в Криму, і на сході України в період із вересня 2014 року по теперішній час", - пояснив П.Петренко.

За його словами, в останньому позові зроблено акцент на масовому порушенні прав українців і політичних ув'язнених, "узятих у заручники російською владою".

Міністр нагадав, що за всю історію ЄСПЛ розглянув лише 16 міждержавних справ, а Україна подала вже три такі позови. "Ми фактично формуємо судову практику, яка фіксує масові порушення прав людини з боку Росії стосовно українців", - сказав П.Петренко.

"Я переконаний, що ми отримаємо позитивні рішення цього суду з відповідною компенсацією, встановленням фактів, а також винних осіб серед вищого керівництва РФ, які причетні до цих нелюдських порушень прав людини", - додав П.Петренко.

Раніше в середу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що українська сторона направить до ЄСПЛ ще один, четвертий, позов проти Росії, зокрема й з огляду на порушення нею права на правосуддя українських громадян – Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА