18:25 02.09.2015

Митники завадили вивезенню з України 29,7 кг бурштину

2 хв читати
Митники завадили вивезенню з України 29,7 кг бурштину

Співробітники митниць Державної фіскальної служби (ДФС) України запобігли спробі вивезення з України бурштину загальною вагою майже 29,7 кг.

"Митники вкотре припинили кілька спроб вивезення "сонячного каменю" загальною вагою майже 29,7 кг", - йдеться в повідомленні прес-служби ДФС у середу.

Зокрема, за інформацією ДФС, під час проходження митного контролю автомобілем, який прибув до митного поста "Рава – Руська" Львівської митниці серед особистих речей водія було виявлено 3,3 кг оброблених каменів жовтого кольору (бурштину). За оцінками експертів, вартість знахідки становить понад 950 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Ще одну партію бурштину вагою 58 кг, як зазначають у ДФС, спробували вивезти через цей же митний пост, у салоні автомобіля

"За цими фактами Львівською митницею ДФС складено протоколи про порушення митних правил за ознаками правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 483 і ст. 471 Митного кодексу України", - зазначають у ДФС.

Крім того, як повідомляється, бурштин намагалися вивезти з України на літаках.

Так, у зоні митного контролю митного поста "Бориспіль" Київської митниці ДФС під час проведення митного контролю серед особистих речей одного з пасажирок митники виявили 20,8 кг бурштину в сировині.

"Таким чином, встановлено факт вивезення бурштину з України з використанням способу, який утруднював його виявлення", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом Київською митницею ДФС складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Всі камені тимчасово вилучені як безпосередній предмет порушення митних правил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА