14:12 04.09.2015

Глава ДФС Насіров направив правоохоронцям матеріали на свого заступника з питань митниці

2 хв читати
Глава ДФС Насіров направив правоохоронцям матеріали на свого заступника з питань митниці

Голова Державної фіскальної служби (ДФС) України Роман Насіров направив до правоохоронних органів матеріали щодо діяльності свого заступника Костянтина Лікарчука, який курирує митні департаменти, а також пропозицію в Міністерстві фінансів і Кабінеті Міністрів про його звільнення.

"Я вже подав від себе і матеріали, що стосуються його (К. Лікарчука - ІФ), як я вважаю, корупційної діяльності, в правоохоронні органи і пропозицію про його звільнення до Міністерства фінансів і Кабінету Міністрів", - повідомив він на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Як сказав Р. Насіров, "на жаль, це політична помилка (про призначення К. Лікарчука - ІФ), що відбулася і яку потрібно якомога швидше виправити. Пан Лікарчук виявився неспроможним ні виконувати функції заступника голови ДФС, ні за напрямом, який спочатку було відведено йому".

Як повідомлялося з посиланням на К. Лікарчука, Р. Насіров перерозподілив обов'язки із управління підрозділами ДФС між собою і своїми заступниками, залишивши за заступником К. Лікарчуком лише право керувати санаторієм "Дніпро".

Згідно з оприлюдненою фотокопією наказу глави ДФС від 2 вересня, за главою ДФС закріплено управління 34 департаментами та державними підприємствами, зокрема департаментами, що належать до митниці. За першим заступником Сергієм Біланом, який курирує податкову, залишено управління п'ятьма департаментами і управліннями.

Глава ГФС також скасував наказ про розподіл обов'язків між главою служби та заступниками від 6 травня 2015 року, у відповідності з яким за К. Лікарчуком були закріплені шість митних департаментів, одна лабораторія та інститут митної справи.

Як повідомлялося, К. Лікарчук неодноразово критикував Міністерство фінансів, яке займається ДФС, і главу ДФС Р. Насірова в спробах обмежити самостійність митниці. В інтерв'ю ЗМІ він заявляв, що в роботі ДФС закладено системний конфлікт між податковими і митними напрямами. Він не може ефективно реалізувати поставлені перед ним завдання через відсутність важелів управління митницею

Заступник міністерства фінансів Олена Макеєва, в свою чергу, озвучила позицію Мінфіну, згідно з якою податкова і митниця маютьбути об'єднані. Це надасть можливість уникнути дублювання функцій і скоротити кількість перевірок для бізнесу.

Голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі звернувся до генерального прокурора України, глав МВС та СБУ із заявою про вчинення злочину посадовими особами ДФС, зокрема, щодо Одеської митниці. За його словами, посадові особи ДФС, діючи умисно, за попередньою змовою, занижують митну вартість товарів на Київській і Херсонській митницях, завищують вартість ідентичних товарів на Одеській митниці, що призводить до штучного вимушеного перерозподілу товаропотоку.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду 26 серпня анонсував кадрові зміни в керівництві митниці через численні скарги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА