17:00 04.09.2015

"Укралізниця" не підтверджує скорочення кількості білоруських потягів у сполученні з Україною

2 хв читати
"Укралізниця" не підтверджує скорочення кількості білоруських потягів у сполученні з Україною

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") не підтверджує інформації, що з'явилася в соціальних мережах, про значне зменшення кількості потягів формування білоруських залізниць у сполученні з Україною.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у відомстві, у зв'язку з надзвичайними обставинами на залізничному транспорті на тимчасово окупованій території АР Крим і загрозою для безпеки руху потягів, перевезення пасажирів тощо "Укрзалізниця" з 27 грудня 2014 року обмежила маршрути руху всіх потягів кримського напрямку, зокрема потяги № 100/99 Мінськ-Сімферополь відправленням з Мінська до станції Запоріжжя-1.

Рішення про обмеження маршрутів руху потягів у сполученні з АРК реалізоване на підставі рішення СНБО України і відповідно до правил технічної експлуатації залізниць України.

Для підвищення рівня наповнюваності потягу керівництво "Укрзалізниці" прийняло рішення про продовження маршруту потяга № 100/99 до станції Новоолексіївка в період з 1 червня до 1 вересня 2015 року, і, крім того, цей період продовжено до 21 вересня.

Враховуючи відсутність запиту від білоруських залізниць на продовження маршруту потяга № 100/99 до станції Генічеськ, а також прогнозоване зниження пасажиропотоків азовського напрямку в осінньо-зимовий період, питання курсування потяга № 100/99 сполученням Мінськ-Генічеськ не розглядається.

Що стосується потягу № 330/329 Барановичі-Житомир, то він був скасований залізницею формування, а саме адміністрацією білоруських залізниць у зв'язку з відсутністю достатнього прямого пасажиропотоку, за рейси в період з 1 січня до 24 лютого від Барановичів до Житомира і назад проїздило не більше двох пасажирів. При цьому збитки "Укрзалізниці" від курсування цього потягу тільки за період з 1 січня по 25 лютого склали більше 150 тис. грн.

Відносно питання курсування потягів формування білоруських залізниць в сполученні з Херсоном і Одесою, в "Укрзалізниці" повідомили, що на сьогодні потяг № 94/93 Мінськ-Одеса курсує згідно із затвердженим графіком рухи пасажирських потягів на 2014/2015 рік із періодичністю через день.

"Враховуючи соціальну значущість географічного розташування міст Миколаїв і Херсон, керівництво "Укрзалізниці" ухвалило рішення про узгодження курсування в літній період 2015 року нового додаткового потяга складом білоруських залізниць № 284/283 Барановичі - Мінськ - Київ - Миколаїв - Херсон, що у свою чергу забезпечило нові безпересадочні сполучення Барановичі - Київ - Миколаїв - Херсон і Мінськ - Миколаїв - Херсон. Крім того, незважаючи на збитки "Укрзалізниці" у розмірі понад 4,5 млн грн тільки за перші сім місяців поточного року, ухвалено рішення зберегти курсування потяга № 384/383 сполученням Барановичі - Мінськ - Харків", - повідомили в "Укрзалізниці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА