15:35 07.09.2015

Держприкордонслужба України планує встановити нові сучасні станції спостереження уздовж держкордону

2 хв читати
Держприкордонслужба України планує встановити нові сучасні станції спостереження уздовж держкордону

Державна прикордонна служба України повідомила, що має намір розпочати встановлення нових сучасних комплексів для спостереження за ситуацією на державному кордоні.

"Після анексії Криму та агресії РФ у Донецькій і Луганській областях, так сталося, що на сьогодні в Азовському морі практично охорону і захист морських кордонів здійснює Держприкордонслужба України. Водночас на сьогодні ми бачимо, що засобів виявлення, спостереження за надводною обстановкою в акваторії Азовського моря не вистачає", - повідомив на брифінгу перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк.

Він додав, що з огляду на таку ситуацію прикордонвідомство вивчало світовий досвід і можливості залучення українських і відомих світових виробників щодо впровадження нових систем спостереження і на українсько-російській ділянці кордону, зокрема акваторії Азовського моря, і на інших ділянках кордону. Зупинилися фахівці на системах, які запропонувала американська компанія Aerocraft.

"Наші фахівці виїжджали, вивчали на виробничих майданчиках можливості щодо впровадження такої системи, і ми на сьогодні дійшли висновку, що ця система може ефективно бути використана і на українсько-російській ділянці держкордону у рамках реалізації плану "Європейський вал", і на узбережжі Азовського моря", - сказав В.Серватюк.

У свою чергу засновник компанії Aerocraft Ігор Пастернак додав: "Це комплекс, який бачить на відстань понад ніж 40 км. Це радарна система, вона унікальна тим, що бачить у повітрі, у воді та на землі", - сказав він, додавши, що українські прикордонники отримуватимуть інформацію про ситуацію на кордоні в режимі реального часу.

Представник Держприкордонслужби додав, що виробництво, техобслуговування і навчання персоналу забезпечуватиметься на території України, що стало вагомим аргументом під час вибору виробника. Поточного року планується поставити на баланс відомства дві такі системи, на 2016 рік заплановано закупити ще шість.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА