16:25 07.09.2015

Кабмін звільнив заступника глави ДФС Лікарчука, який курирував митницю, - Яресько

2 хв читати
Кабмін звільнив заступника глави ДФС Лікарчука, який курирував митницю, - Яресько

Уряд України в понеділок звільнив Костянтина Лікарчука, який курирував митну службу, з посади заступника глави Державної фіскальної служби (ДФС), повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

"За пропозицією пана Насірова (глава ДФС Роман Насіров - ІФ) про звільнення пана Лікарчука з посади заступника глави ДФС Кабінет Міністрів задовольнив це подання", - сказала вона на прес-конференції в Києві в понеділок.

"К.Лікарчук виявився абсолютно некомпетентною людиною, від самого початку роботи відверто саботував рішення керівництва, уряду та Мінфіну", - зазначив Р.Насіров.

За його словами, як керівник, він не побачив ніяких результатів у митному напрямі за останні три-чотири місяці, тому тепер будемо розпочато пошук на цю посаду "кваліфікованої, незаангажованої та чесної людини".

"Поки що беру повну відповідальність за прискорення реформ у митному напрямі абсолютно на себе", - наголосив глава ДФС.

К.Лікарчук на своїй сторінці у Facebook написав, що може оспорити рішення про своє звільнення.

"Я не виключаю, що подам до суду після того, як дізнаюся, за що був звільнений формально. На те я і юрист", - написав він.

Раніше К.Лікарчук повідомив, що Р.Насіров перерозподілив обов'язки з управління підрозділами ДФС між собою та своїми заступниками, залишивши за заступником глави ДФС лише право управляти кримським санаторієм "Дніпро".

К.Лікарчук неодноразово критикував Міністерство фінансів, яке курирує ДФС, і главу ДФС Р.Насірова в спробах обмежити самостійність митниці. В інтерв'ю ЗМІ він заявляв, що в роботі ДФС закладений системний конфлікт між податковим і митним напрямами, і він не може ефективно реалізувати поставлені перед ним завдання через відсутність важелів управління митницею. Окрім того, днями він заявив про корупційні схеми на митниці, яким потурає Р.Насіров.

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі звернувся до генерального прокурора України, глав МВС і СБУ із заявою про скоєння злочину посадовими особами ДФС, зокрема щодо Одеської митниці. За його словами, посадові особи ДФС, діючи умисно, за попередньою змовою, занижують митну вартість товарів на Київській і Херсонській митницях, завищують вартість ідентичних товарів на Одеській митниці, що призводить до штучного вимушеного перерозподілу товаропотоку.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду 26 серпня анонсував кадрові зміни в керівництві митниці через численні скарги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА