18:01 10.09.2015

У списку СБУ фігурують 804 зниклих без вісти - І.Геращенко

2 хв читати
У списку СБУ фігурують 804 зниклих без вісти - І.Геращенко

В списку Служби безпеки України на сьогодні значаться 804 зниклих без вісти, повідомила уповноважений президента України з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Геращенко.

"На сьогодні в списку СБУ - 804 зниклих без вісти... Міжнародні гуманітарні організації переконані, що ця цифра більша, просто поки що немає доступу на окуповані території (часто навіть у самих міжнародних гуманітарних організацій) - ми не можемо з'ясувати повну інформацію і оцінити масштаб проблеми, що виникла у зв'язку з війною. Поруч інша ще страшніша проблема - ідентифікація тіл загиблих, транспортування тіл", - написала І.Геращенко на своїй сторінці у Фейсбук у четвер.

Вона також зазначила, що справою держави є "звільнення кожного заручника, пошук кожного зниклого без вісти, поховання кожного загиблого героя і встановлення його імені".

"Ці питання є одними з пріоритетних у нашій мінській гуманітарній підгрупі. Як я писала, 8 вересня на останньому засіданні з'явився обережний оптимізм, що місія Міжнародного комітету Червоного Хреста буде допущена на окуповані території заради можливості долучитися до пошуку зниклих, вивезення тіл загиблих, їх ідентифікації. Але і держава повинна серйозніше і відповідально ставитися до цих питань, не перекладаючи на плечі волонтерів, а співпрацюючи в цій роботі й координуючи нашу діяльність", - написала І.Геращенко.

Вона також зазначила, що до кінця року має бути розроблене "сучасніше національне законодавство" з проблематики звільнення заручників і пошуку зниклих без вісти. Також, за її словами, необхідно створити "єдину структуру, яка буде цим займатися і координувати роботу інших", і передбачити в держбюджеті на 2016 рік фінансування на пошукові роботи й ідентифікацію тіл загиблих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА