10:20 11.09.2015

Порошенко вручив орден Свободи екс-президенту Єврокомісії Баррозу

2 хв читати
Порошенко вручив орден Свободи екс-президенту Єврокомісії Баррозу

Президент України Петро Порошенко вручив у Києві орден Свободи колишньому президенту Європейської Комісії (2004-2014 рр.) Жозе Мануелю Баррозу за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави.

Як повідомляє прес-служба президента України, П.Порошенко відзначив визначну особисту роль, яку відіграв Ж.М.Баррозу в забезпеченні єдності Європейського Союзу та солідарності з Україною, у створенні проукраїнської міжнародної коаліції. Він також наголосив, що це дало змогу зберегти Україну перед лицем російської агресії.

"Ми боремося не лише за нашу незалежність, ми боремося за свободу і демократію як базові європейські цінності", - наголосив П.Порошенко.

Президент України та екс-президент Єврокомісії з теплотою згадали події червня 2014 року, коли у Брюсселі було підписано угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

У свою чергу Ж.М.Баррозу заявив: "Європа хоче допомогти Україні".

Він високо оцінив досягнення П.Порошенка на посту президента країни за минулий складний рік. "Довіра, якою Ви користуєтесь в європейських структурах, дуже важлива", - зазначив екс-президент ЄК.

"Вважайте мене другом України", - додав Ж.М.Баррозу, пообіцявши надалі сприяти просуванню України на європейському шляху.

Екс-президент Єврокомісії прибув до Києва для участі в 12-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

Орден Свободи встановлений указом президента 20 травня 2008 року для відзначення громадян за видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних та політичних реформ, відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина. Орденом Свободи можуть бути нагороджені громадяни України, іноземці та особи без громадянства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА