12:54 14.09.2015

Кримські татари перекриють адмінкордон із Кримом 20-21 вересня - Чубаров

2 хв читати
Кримські татари перекриють адмінкордон із Кримом 20-21 вересня - Чубаров

Голова меджлісу кримськотатарського народу, президент Всесвітнього конгресу кримських татар, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що активісти мають намір 20-21 вересня перекрити адміністративний кордон з Кримом.

"Або 20, або 21 ми перекриваємо цей кордон (адмінкордон між Херсонською областю та Кримом - ІФ). Ми ухвалили це рішення", - заявив він під час погоджувальної ради керівництва Верховної Ради, а також лідерів і керівників фракцій і груп парламенту в понеділок у Києві.

Р. Чубаров пояснив, що таке рішення кримських татар пов'язане не лише з тим, що в Криму здійснюються репресії проти представників народу, коли "людей саджають за ґрати, знущаються з них, люди зникають", а й з тим, що "питання Криму відходить на другий план", зокрема на міжнародних переговорах, а й з тим, що "невдалі дії уряду завдають додаткових страждань людям".

Як повідомлялося, 8 вересня лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, Р. Чубаров і віце-президент Всесвітнього конгресу кримських татар Ленур Іслямов на прес-конференції в Києві оголосили про підготовку акції "Цивільна блокада Криму".

За словами учасників бойкоту, на території анексованого Криму утискать права місцевих кримських татар, переслідується інакомислення, гуманітарна допомога, що постачається з українського боку, не доходить до адресатів. Лідери кримськотатарського народу зазначили, що понад 80% продуктового продовольства, води й електроенергії постачається в Крим з України, а не Росії.

"Чому материкова частина України повинна забезпечувати життя окупаційному режиму? Відповідно до міжнародних норм відповідальність за правове, матеріальне і соціальне положення окупованих територій несе окупант", - зазначив М. Джемілєв.

Лідери кримськотатарського народу також представили документ "Вимоги учасників цивільної блокади Криму до влади Російської Федерації", в якому вказано вимоги до влади Російської Федерації: звільнення українських політв'язнів - Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олександра Костенка, Ахтема Чийгоза, Мустафи Дегерменджі, Алі Асанова і Таїра Смедляєва, припинення переслідування кримських татар, вільні умови роботи для українських ЗМІ та іноземних журналістів, а також зняття заборони на в'їзд до Криму лідерам кримськотатарського народу - Мустафі Джемілєву, Рефату Чубарову.

Крім того, було анонсовано зустріч М.Джемілєва з президентом України Петром Порошенком для обговорення і узгодження дій акції "Цивільна блокада Криму".

Учасники акції заявляли, що готові розпочати блокаду Криму з 20-х чисел вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА