15:01 14.09.2015

Захист домагатиметься пом'якшення запобіжного заходу стосовно комбата "Слобожанщини" - дружина

2 хв читати
Захист домагатиметься пом'якшення запобіжного заходу стосовно комбата "Слобожанщини" - дружина

Захист має намір подати апеляцію на запобіжний захід стосовно командира спеціального батальйону патрульної служби міліції "Слобожанщина" Андрія Янголенка, повідомила його дружина Інна Янголенко.

"Протягом п’яти днів буде подано апеляцію. На поруки його хочуть узяти три народні депутати та громадські організації в Харкові", - сказала І.Янголенко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Вона наголосила, що вважає обвинувачення стосовно чоловіка надуманими. Крім того, за її словами, в повідомленні про підозру, пред'явлену А.Янголенку, йдеться лише про те, що він начебто готував замах на командира роти патрульної служби міліції особливого призначення "Східний корпус" Олега Ширяєва.

"Ні про Авакова, ні про Кожемяка там немає ані слова", - сказала І.Янголенко.

Вона вважає, що кримінальне провадження стосовно її чоловіка пов'язане "із загальною ситуацією з добровольчими батальйонами" та "внутрішніми ворогами".

Як повідомлялося, в Харкові 11 вересня затримали одного з організаторів групи, яка готувала вбивства високопоставлених чиновників міліції, народного депутата, волонтерів і бізнесменів, керівника батальйону "Слобожанщина".

"Служба безпеки України спільно з Головною військовою прокуратурою запобігли вбивству міністра внутрішніх справ і низці інших замовних убивств у Києві та Харкові. В результаті спецоперації правоохоронці викрили злочинну групу, яка готувала вбивства високопоставлених чиновників міліції, народного депутата, волонтерів та бізнесменів. У Харкові сьогодні затримано одного з організаторів групи - керівника батальйону "Слобожанщина", - йшлося в повідомленні прес-центру СБУ в п'ятницю.

Командиром спеціального батальйону патрульної служби міліції "Слобожанщина" є А.Янголенко.

Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Слобожанщина" було створено в Харкові у квітні 2014 року. У червні батальйон відправили до зони АТО, де ніс службу біля адмінмеж Донецької та Луганської областей. З січня 2015 р. також брав участь в охороні об'єктів і патрулюванні Харкова.

Пізніше командир "Східного корпусу" Олег Ширяєв заявив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що А.Янголенко також готував замах на нього, народного депутата Андрія Білецького та радника міністра внутрішніх справ, співзасновника благодійного фонду "Мир і порядок", бізнесмена Всеволода Кожемяки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА