18:04 17.09.2015

ВР зняла депутатську недоторканність із радикала Мосійчука і надала дозвіл на його арешт

2 хв читати
ВР зняла депутатську недоторканність із радикала Мосійчука і надала дозвіл на його арешт

Генеральний прокурор України Віктор Шокін після заяви про вчинення злочинів одним із народних депутатів України попросив Верховну Раду в четвер зняти недоторканність із депутата від фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука, після чого парламент задовольнив це звернення.

"Я прошу народних депутатів невідкладно зараз дати згоду в цій залі на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата І.Мосійчука", - сказав він із трибуни парламенту.

Після цього спікер парламенту Володимир Гройсман поставив на голосування питання про внесення до порядку денного цього питання. Парламентарі підтримали внесення до порядку денного. В.Гройсман поставив на голосування саме питання про зняття недоторканності та арешт І.Мосійчука. Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за таке рішення проголосували 262 депутати.

В.Гройсман заявив, що в найкоротші терміни підпише це рішення парламенту.

Після цього група нардепів, серед яких були і колеги з фракції І.Мосійчука, влаштувала невелику сутичку біля трибуни парламенту, а спікер Верховної Ради закрив вечірнє засідання парламенту.

Пізніше в кулуарах парламенту І.Мосійчук заявив журналістам, що відео, показане у Верховній Раді на прохання генпрокурора, було змонтоване.

Пізніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що його фракція голосувала за зняття недоторканності з І.Мосійчука, і наголосив, що якщо буде доведено винуватість парламентаря, то політсила його не покриватиме.

Раніше з трибуни парламенту генеральний прокурор України заявив, що правоохоронці розслідують протиправну діяльність одного з народних депутатів України й надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, в яких фігурує нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

"Генеральною прокуратурою України розслідується кримінальне провадження за фактами тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених одним із народних депутатів України. Під час розслідування зібрано всі докази цих злочинів", - заявив В.Шокін із трибуни Верховної Ради в четвер.

Після цього він оприлюднив на відео оперативної зйомки, як І.Мосійчук, зокрема, розповідає своєму співрозмовнику про "розцінки" на депутатські запити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА