12:56 23.09.2015

Яценюк виступає за звільнення керівника Чорнобильської зони відчуження

2 хв читати
Яценюк виступає за звільнення керівника Чорнобильської зони відчуження

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує Кабінету Міністрів звільнити керівника Державного агентства з управління Зоною відчуження Юрія Антипова.

"Після переговорів із головними фінансовими партнерами з будівництва конфайнмента, тобто споруди, яка дає можливість фактично (спорудити - ІФ) об'єкт "Укриття", укрити ЧАЕС, і після отримання офіційного звернення ЄБРР я пропоную Кабміну звільнити керівника Чорнобильської зони відчуження", - сказав він, відкриваючи виїзне засідання Кабміну в Полтаві в середу.

Прем'єр повідомив, що пропонує прийняти таке рішення у зв'язку з тим, що за останні кілька місяців після його візиту до Зони відчуження і чітких доручень її керівнику, не було вжито необхідних заходів.

"Наприклад, компанію, яка готувала (їжу – ІФ) французьким співробітникам протягом кількох років, було замінено, їм просто заборонили годувати людей, і прийшов лист від фірми "Роги і копита" про те, що у них, виявляється, французи будуть краще харчуватися", - сказав А. Яценюк

Крім того, за його словами, низка компаній, у яких були ліцензії на проектні та будівельні роботи, отримали листи за підписом керівника Зони відчуження про припинення або відкликання їхніх ліцензій.

"Тому вчора була зустріч з в. о. міністра екології з керівником Чорнобильської станції і, сподіваюся, вже колишнім керівників Зони відчуження, кількома експертами і з міністром внутрішніх справ. Я прошу, щоб міністерство розпочало розслідування, і якщо є факти, відкрило кримінальне провадження", - сказав А. Яценюк.

Він закликав членів уряду підтримати рішення про звільнення керівника Чорнобильської зони і поки що на місяць призначити виконувача обов'язків. Стосовно ж призначення нового керівника Зони, то, за словами А. Яценюка, це має бути абсолютно прозорий і публічний відбір кандидатів на посаду керівника зони відчуження.

Як повідомлялося, Юрій Антипов очолив Державне агентство з управління Зоною відчуження 14 травня 2015 року. Раніше Ю. Антипов обіймав посаду в. о. директора ПРАТ "Завод з виробництва ядерного палива", очолював Головне управління МНС України в Одеській області, є ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА