12:42 24.09.2015

Апеляційний суд встановив комбатові "Слобожанщини" заставу в сумі 1,2 млн грн

2 хв читати
Апеляційний суд встановив комбатові "Слобожанщини" заставу в сумі 1,2 млн грн

Апеляційний суд Донецької області залишив під вартою командира спеціального батальйону патрульної служби міліції "Слобожанщина" Андрія Янголенка, проте встановив можливість внесення застави, повідомила дружина комбата Інна Янголенко.

"Його залишили під вартою. Але встановили заставу 1 млн 200 тис. грн. У нас таких грошей немає, намагатимемося якось зібрати", - сказала І.Янголенко кореспондентові агентства "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що апеляційна скарга на обрання запобіжного заходу розглядалася без А.Янголенка, що, на її думку, є порушенням. Водночас на засіданні були присутні народні депутати Дмитро Лубинець (БПП) і Тетяна Чорновол (народний фронт), які висловили готовність узяти А.Янголенка на поруки.

Як повідомлялося, 11 вересня в Харкові був затриманий один з організаторів групи, яка готувала вбивства високопоставлених чиновників міліції, народного депутата, волонтерів і бізнесменів, керівник батальйону "Слобожанщина".

"Служба безпеки України спільно з Головною військовою прокуратурою запобігли вбивству міністра внутрішніх справ і низці інших замовлених убивств у Києві та Харкові. В результаті спецоперації правоохоронці викрили злочинну групу, яка готувала вбивства високопоставлених чиновників міліції, народного депутата, волонтерів і бізнесменів. У Харкові сьогодні затриманий один з організаторів групи - керівник батальйону "Слобожанщина", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ в п'ятницю.

Командиром спеціального батальйону патрульної служби міліції "Слобожанщина" є Андрій Янголенко.

Батальйон патрульної служби міліції особливого призначення "Слобожанщина" був створений в Харкові квітні 2014 року. У червні батальйон відправлений до зони АТО, де ніс службу на адмінкордоні Донецької та Луганської областей. З січня 2015 також брав участь в охороні об'єктів і патрулюванні Харкова.

Пізніше, командир "Східного корпусу" Олег Ширяєв заявив кореспондентові агентства "Інтерфакс-Україна", що А.Янголенко також готував замах на нього, народного депутата Андрія Білецького і радника міністра внутрішніх справ, співзасновника благодійного фонду "Мир і порядок", бізнесмена Всеволода Кожемяка.

13 вересня міськсуд Краматорська Донецької області визначив запобіжний захід щодо А.Янголенка у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Після розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу начальник слідчого відділу військової прокуратури сил антитерористичної операції говорив тільки про те, що А.Янголенко готував замах на О. Ширяєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА