14:26 24.09.2015

Україна припинила прийом і транзит вагонів російської ПВК

2 хв читати
Україна припинила прийом і транзит вагонів російської ПВК

Україна припинила приймати вагони ВАТ "Перша вантажна компанія" (ПВК) та його "дочки" ТОВ "ПВК в Україні", випливає з телеграми ВАТ "РЗ" від 23 вересня.

Як зазначається у телеграмі, у зв'язку з повідомленням "Укрзалізниці" та зверненням Дирекції ради із залізничного транспорту держав-учасників Співдружності, заборонено навантаження всіх вантажів у вагонах власності та оренди "ПВК в Україні" та ПГК, а також прийом до перевезення порожніх вагонів зазначених власників призначенням на станції України і транзитом територією України терміном із моменту одержання цієї телеграми до скасування.

Як повідомлялося раніше, на сайті президента України Петра Порошенка був опублікований указ про введення санкцій щодо компаній і громадян РФ. Зокрема він поширювався і на ці дві компанії.

Цей документ містить припис про обмеження курсування вагонів ПВК і ПГКУ на території України (частка якої у консолідованому вантажообігу ПГК становить близько 2,5%) і при цьому не передбачає затримання, арешт або націоналізацію майна цих двох компаній, зазначає ПВК.

ПВК - найбільший у РФ оператор залізничних перевезень. Окрім РФ, оператор працює в Україні і Казахстані, має спільне підприємство з залізницями Фінляндії. Компанія входить в UCL Rail - залізничний дивізіон групи Універсальний Cargo Logistics Holding (UCL Holding) Володимира Лісіна. Групі належить близько 200 тис. вагонів різних типів, велика частина з них - піввагони. Окрім залізничних активів вона об'єднує стивідорні компанії на північно-заході та півдні країни і великі російські судноплавні підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА