10:00 30.09.2015

Контактна група домовилася про два етапи відведення озброєнь на Донбасі на 15 км із кожного боку

1 хв читати
Контактна група домовилася про два етапи відведення озброєнь на Донбасі на 15 км із кожного боку

Відведення озброєння на Донбасі калібром менше ніж 100 мм відбуватиметься у два етапи, повідомив журналістам спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік.

"Сьогодні (у вівторок - ІФ) президент Кучма, посол Кульмухаметов та я підписали доповнення до комплексу заходів. Свої підписи також поставили (представники самопроголошених "ДНР" і "ЛНР") Пушилін та Дейнего. Захарченко та Плотницький, як нам пообіцяли, поставлять підписи пізніше. Документ передбачає відведення у два етапи. Спочатку передбачається відвести танки, потім артилерію і потім міномети", - сказав М.Сайдік.

Він уточнив, що перший етап розпочнеться через два дні після повного припинення вогню та завершиться через 15 днів, а другий етап триватиме 24 дні.

"ОБСЄ здійснюватиме контроль шляхом моніторингу та верифікації", - сказав М.Сайдік.

Він наголосив, що документ передбачає відведення озброєння від лінії зіткнення на 15 км із кожного боку.

"Передбачається відведення озброєння на 15 кілометрів від лінії зіткнення. Спочатку танки та артилерія, потім міномети калібром до 120 міліметрів", - сказав він.

У свою чергу повпред самопроголошеної "ДНР" Денис Пушилін повідомив Донецькому агентству новин, що документ про відведення озброєння передбачає три етапи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА