16:14 09.10.2015

У МЗС занепокоєні збільшенням кількості скарг українців через відмову у в'їзді до Ізраїлю

2 хв читати
У МЗС занепокоєні збільшенням кількості скарг українців через відмову у в'їзді до Ізраїлю

Міністерство закордонних справ України порушило перед Ізраїлем питання про зростання кількості скарг українців на безпідставність відмов у в'їзді до цієї країни.

Як йдеться в повідомленні прес-служби зовнішньополітичного відомства України, відповідні українсько-ізраїльські консультації з консульсько-правових питань відбулися 8 жовтня в Єрусалимі під головуванням директора департаменту консульської служби МЗС України Андрія Сибиги і керівника консульської служби МЗС Ізраїлю Ігала Царфаті.

"Основним пунктом порядку денного переговорів, в яких також взяло участь керівництво служби прикордонного контролю МВС Ізраїлю, є ініційоване українською стороною питання забезпечення належного виконання положень "Угоди про відмову від візових вимог", укладеної в 2011 році. Приводом для занепокоєння української сторони є значне зростання кількості скарг громадян України на безпідставність відмов у в'їзді в Ізраїль у пунктах пропуску на ізраїльському кордоні, а також упереджене ставлення до них з боку співробітників прикордонної служби", - наголошується в повідомленні.

У цьому зв'язку сторони визнали за необхідне вжити невідкладних дієвих заходів, спрямованих на вирішення сформованої ситуації, і, крім іншого, домовилися провести широку інформаційну кампанію із залученням дипломатичних установ та ізраїльської служби прикордонного контролю для підвищення рівня обізнаності подорожуючих з положеннями зазначеної Угоди та вимог імміграційного законодавства.

"Ізраїльська сторона запевнила, що зробить все необхідне для перевірки викладених у скаргах українських громадян фактів з метою усунення недоліків процедури проходження прикордонного та імміграційного контролю, а також забезпечення її проведення у спосіб, який не порушує прав і інтересів осіб", - повідомили в МЗС України.

Крім того, досягнуто домовленості прискорити роботу сторін щодо укладення "Угоди про тимчасове працевлаштування громадян України на території Ізраїлю", яке також сприятиме поліпшенню ситуації у сфері імміграційної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА