11:38 13.10.2015

Апеляційний суд залишив депутату-"радикалу" Мосійчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою

2 хв читати
Апеляційний суд залишив депутату-"радикалу" Мосійчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва про обрання народному депутату фракції Радикальної партії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в понеділок суд не задовольнив апеляцію захисту депутата і прийняв рішення залишити В. Мосійчука під вартою.

Як повідомлялося, 18 вересня Печерський районний суд Києва обрав для І. Мосійчука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб. Після цього депутат оголосив голодування.

17 вересня на засіданні парламенту генеральний прокурор України Віктор Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність з депутата від фракції Радикальної партії В. Мосійчука. Генпрокурор також надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, на якому І. Мосійчук, серед іншого, розповідає своєму співрозмовникові про "розцінки" на депутатські запити.

За словами В. Шокіна, В. Мосійчука підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1,2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1,2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України".

В. Мосійчук був госпіталізований 8 жовтня безпосередньо з будівлі Апеляційного суду Києва, що мав розглядати скаргу його захисту на рішення Печерського райсуду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. На наступний день депутату поставили діагноз: велика відкрита виразка дванадцятипалої кишки, що супроводжується внутрішньою кровотечею. Того ж дня його було переведено з реанімації в спецпалату Київської лікарні швидкої допомоги. Суд ухвалив продовжити розгляд скарги 13 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА