16:29 15.10.2015

Справу російських спецназівців Єрофєєва та Александрова розглядатиме Голосіївський райсуд Києва

2 хв читати
Справу російських спецназівців Єрофєєва та Александрова розглядатиме Голосіївський райсуд Києва

Колегія Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ визначила, що справу російських спецназівців Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова розглядатиме Голосіївський районний суд м. Києва.

"Направити до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Рішення набуває чинності з моменту оголошення й оскарженню не підлягає", - озвучив рішення колегії ВССУ в четвер суддя-доповідач у справі Станіслав Кравченко, передає в четвер кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ задовольнив клопотання прокуратури, яка просила суд визначити Голосіївський райсуд Києва місцем підсудності, оскільки постраждалі проживають у цьому районі, а самі обвинувачені перебувають у Києві, в СІЗО СБУ. Водночас ВССУ відхилив клопотання Апеляційного суду Києва.

У рішенні суду наголошується, що цей випадок можна вважати винятком, оскільки в Новоайдарському райсуді, де були скоєні злочини обвинуваченими, слухати його неможливо з огляду на проведення на тій території АТО.

"Колегія суддів вважає за можливе визнати цей випадок винятковим і... для забезпечення права і свобод направити зазначене провадження до Голосіївського районного суду Києва", - наголошується у рішенні суду.

Адвокат Є.Єрофєєва Оксана Соколовська, яка виступала проти задоволення цього клопотання прокуратури і наполягала на розгляді справи в Печерському райсуді Києва, висловила нерозуміння щодо такого рішення ВССУ.

"Не можна сказати, що я невдоволена рішенням суду. Я не розумію, чому Голосіївський суд. Я вже побачила, наскільки вони не у рамках КПК розглядають справу, і я упевнена, що вони в такому ж режимі продовжуватимуть це робити з порушенням усіх можливих норм", - сказала О.Соколовська.

У цьому контексті вона наголосила, що не довіряє Голосіївському райсуду, і зазначила, що з огляду на це заявлятиме відвід.

Вищий спецсуд розглядав клопотання, що надійшли від Апеляційного суду Києва і від прокуратури, - про необхідність визначення підсудності розгляду справи спецназівців. Під час судового засідання було заявлено кілька клопотань і заяв. Клопотання про долучення до матеріалів розгляду заяви постраждалої про необхідність розгляду справи спецназівців у Голосіївському райсуді було задоволено колегією.

Вищий спецсуд також долучив до матеріалів заяву захисту О.Александрова про зміну запобіжного заходу з тримання на тримання в лікувальному закладі. Водночас суддя-доповідач наголосив, що це клопотання не розглядатимуть, оскільки воно виходить за рамки предмета розгляду, тобто визначення підсудності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА