19:44 15.10.2015

Обрання України непостійним членом Радбезу ООН допоможе повернути окуповані Росією Крим та Донбас - Порошенко

2 хв читати
Обрання України непостійним членом Радбезу ООН допоможе повернути окуповані Росією Крим та Донбас - Порошенко

Президент України Петро Порошенко переконаний, що обрання на два роки непостійним членом Ради безпеки ООН допоможе принести мир на українську територію, а також повернути окуповані Росією території, зокрема Донбас та Крим.

"Я щиро вітаю український народ з цим міжнародним і дипломатичним здобутком України! Не маю жодного сумніву, що він допоможе нам принести довгоочікуваний мир, сприятиме відновленню українського суверенітету над всіма окупованими Росією територіями, як на Донбасі, так і в Криму", - заявив П.Порошенко у своєму відеозверненні до українського народу, оприлюдненому в четвер увечері.

Президент наголосив, що це голосування в ООН показало глобальний рівень міжнародної підтримки України.

"Цього разу перемога є особливо цінною, оскільки ми її досягли в ситуації, коли світ постав перед найскладнішими викликами за останні десятиліття: Україна стала об’єктом зовнішньої агресії, частину нашої території окупувала Росія - постійний член РБ ООН", - сказав П.Порошенко.

Тому, за його словами, членство в Радбезі дає нові можливості для обстоювання суверенітету і територіальної цілісності, але водночас накладає на Україну додаткову відповідальність за підтримання миру та стабільності у цілому світі.

"Ключовою місією нашого членства в РБ буде рішуче обстоювання цілей і принципів Статуту ООН, розроблених за провідної ролі України ще 70 років тому. Йдеться про безумовні та незмінні цінності, покладені в основу нашого світоустрою – мирне врегулювання конфліктів, повагу до принципів справедливості та міжнародного права", - сказав П.Порошенко.

За словами президента, значну увагу Україна приділятиме реформуванню РБ ООН і протидії зловживанню правом вето постійними членами РБ ООН, один з яких став агресором проти України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА