17:31 16.10.2015

Екс-глава СБУ Наливайченко створив громадську організацію "Антикорупційний рух"

2 хв читати
Екс-глава СБУ Наливайченко створив громадську організацію "Антикорупційний рух"

Екс-голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко презентував громадську організацію "Антикорупційний рух" на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"Ви бачите перед собою представників та координаторів українського Антикорупційного руху", неурядової організації. "Антикорупційний рух" об'єднує багато активістів", - сказав екс-глава СБУ і координатор "Антикорупційного руху Валентина Наливайченка".

Він наголосив, що організація створена не для політичної діяльності. "Ми йдемо і продовжуємо боротьбу з корупцією. Ми наполягаємо: українська корупція має прізвища безпосередньо в українській владі. Саме українська влада винна в тому, що "батони Януковича" і далі гризуть від Банкової-Грушевської й на інших вулицях у керівництві нашої держави", - сказав В. Наливайченко.

Він нагадав, що на засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції 15 жовтня були представлені матеріали, що свідчать про корупційні дії представників нинішньої влади.

"Український антикорупційний рух діє, і не лише розслідуваннями, які вже відомі. Ми анонсуємо вже сьогодні: з понеділка чекайте (...) такі антикорупційні розслідування... Для тих у владі, хто думає, що вчора був один захід, погана новина: це був лише перший захід", - заявив В. Наливайченко.

У свою чергу, один із координаторів "Антикорупційного руху", народний депутат (фракція "Блок Петра Порошенка) Єгор Фірсов зазначив, що в організації закликають парламентаріїв з різних фракцій приєднуватися до руху, але це неможливо для вихідців з Партії регіонів і Комуністичної партії України.

"Кожну резонансну корупційну справу ми озвучуватимео з трибуни парламенту", - запевнив нардеп.

Координатор громадської організації Ганна Коваленко також повідомила, що "Антикорупційний рух" сфокусує свою діяльність на розкриті фактів корупції в силовому блоці, а також зосередить свою увагу на чиновниках першого ешелону.

Крім того, координатори організації зазначили, що в регіонах діятимуть осередки "Антикорупційного руху", а працювати в них будуть волонтери.

За їх словами, одним із волонтерів організації є також сестра української льотчиці Надії Савченко, Віра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА