18:15 19.10.2015

Аномально суха тепла погода та підпали стали причиною тління торфовищ в Україні

2 хв читати
Аномально суха тепла погода та підпали стали причиною тління торфовищ в Україні

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій зазначають, що причиною загоряння і тління торфовищ в Київській області та низці інших регіонів країни є аномальні погодні умови для цієї пори року, необережне поводження з вогнем та підпали, які маскують під необережне поводження з вогнем.

"Насамперед це аномальні кліматичні умови, які склалися на території нашої держави, коли середньодобова температура втричі вища за норму і дуже мало опадів як для цього періоду. Звісно, традиційні причини - це необережне поводження з вогнем із боку населення під час перебування в екосистемах, а також підпали, які замасковані під необережне поводження з вогнем", - сказав перший заступник глави ДСНС України Олег Мельчуцький на брифінгу в Києві в понеділок.

Він зазначив, що офіційно поки що факти підпалів не встановлено, цим мають займатися слідчі органи, але аналіз ситуації з пожежами в Київській області дає підстави робити висновки про те, що це можуть бути підпали, і таке відбувається досить часто.

У свою чергу начальник Головного управління Санітарної епідеміологічної служби України в Києві Олег Рубан зазначив, що на засіданні відповідної комісії в понеділок за участю заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелеєва було ухвалено рішення не рекомендувати групам ризику перебувати на відкритому повітрі у зв'язку зі збільшенням концентрації шкідливих речовин через продукти горіння, заборонити проводити в навчальних закладах заняття на відкритому повітрі, а також заборонити в'їзд на територію Києва великовантажного транспорту, доки в місті спостерігатиметься смог.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА