16:39 22.10.2015

Глава МВС України: Нова експертна служба розпочне роботу 7 листопада

2 хв читати
Глава МВС України: Нова експертна служба розпочне роботу 7 листопада

Нова реформована структура експертної служби Міністерства внутрішніх справ України розпочне роботу 7 листопада, заявляє глава правоохоронного відомства Арсен Аваков.

У четвер на своїй сторінці у Facebook міністр написав, що концепція реформування системи правоохоронних органів передбачає також і реформу експертної служби.

За його словами, нині в експертній службі МВС працюють понад 3 тисячі експертів, які щорічно здійснюють близько 300 тисяч експертиз і досліджень за більш ніж 50 напрямами. А.Аваков нагадав, що у функції експертної служби входить, зокрема, пошук і вилучення доказів під час оглядів місць подій, проведення експертиз і досліджень, знешкодження саморобних вибухових пристроїв, ведення криміналістичних обліків.

"Метою реформи є побудова за європейським зразком реально незалежної від органів досудового слідства, високопрофесійної, відкритої для громадського контролю мережі експертних підрозділів, покликаних на ділі виконувати важливу для правової держави місію - сприяти утвердженню справедливого суду в Україні", - зазначив глава МВС.

А.Аваков переконаний, що це дасть змогу піти від практики, коли керівник слідчого блоку здійснював кураторство експертно-криміналістичних підрозділів, маючи адміністративні важелі впливу на судового експерта та його керівника.

Міністр наголосив, що реформи буде досягнуто шляхом утворення структурно виділеної експертної служби МВС, яка підпорядковуватиметься міністерству, а не органу досудового слідства - поліції.

"У результаті реформування органів внутрішніх справ слідчі підрозділи, що увійшли до складу центрального органу виконавчої влади - Національної поліції, - та експертні підрозділи, що залишилися у складі експертної служби під патронатом МВС, втратять організаційний зв'язок, їхні службові відносини будуватимуться виключно у формі взаємодії", - пояснив глава відомства.

За словами міністра, після якісних перетворень штатної структури та підпорядкованості експертних підрозділів відбуватиметься формування кадрів для роботи в оновленій службі.

"З огляду на специфіку експертної діяльності, відбір здійснюватиметься і за рахунок переатестації працюючих співробітників із відповідними знаннями та практичним досвідом, і за рахунок випускників вищих навчальних закладів", - написав А.Аваков.

"Нова структура експертної служби почне працювати з 7 листопада", - поінформував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА